Sporočila 1989-1999

Pogoji objavljanja sporočil delno ali v celoti so objavljeni tukaj.

(1) Medžugorje, 9. decembra 1989

Sin, ljubi moje in Sinovo Srce. Vabi in opozarjaj ljudi, naj se zatekajo po mojem Srcu v Sinovo Srce, da bodo našli pravi mir, ki ga vsi tako potrebujete …
Obnovite molitev na pozabljenem in zapuščenem kraju! Blagoslavljam te.

(2) Župnijska kapela v Begunjah na Gorenjskem, 29. januarja 1990

Pojdite na Kurešček! Ostanite mi zvesti! Kraljica miru sem.

(3) Kurešček, 10. februarja 1990

Kraljica miru sem. Na tem kraju obnovite molitev. Tukaj se srečujte z mojim in Sinovim Srcem.

Takoj postavite simbole vere in molitve. Čimprej začnite s priložnostno sveto daritvijo, ki naj postane redna. Naredite začasen prostor za sv. mašo, tako da bo darovalec pod streho. Tu bodo pobožnosti, dokler ne boste zgradili doma in cerkve, kamor se bom naselila kot Kraljica miru in delila mir.

To bo milostni kraj, kraj ozdravljanja dušnih bolezni in ran. Kdor se bo na tem kraju z vero zatekel v moje in Sinovo Srce, bo ozdravljen in deležen miru, ki ga lahko dajo samo nebesa.

Hčere in sinovi, ki ste v Prenovi, poskrbite, da ne bom sama ob prvih četrtkih, petkih in sobotah. Te dneve me obiskujte na tem kraju, jaz pa vas bom blagoslavljala.

Moje hčere in sinovi! Ljubite Ljubezen, moje Srce je pot do Nje. Ljubite se med seboj! Ljubezen je močnejša od satana, ki vas bo večkrat oblegal.

Bodite zvesti in molite, molite! Jaz bom z vami. Ničesar ne dokazujte, jaz bom dokazala. Učite se iz mojih sporočil, ki sem jih dala v Medžugorju.

Blagoslavljam vas!

Ne boj se. Preizkušnje bodo velike. Bolečina je tvoja vzgojiteljica. Jaz sem s teboj. Blagoslavljam te.

V premislek in molitev še 1 Kr 6, 11-13

(4) Župnijska kapela v Begunjah na Gorenjskem, 22. februarja 1990

V četrtek, čez teden dni, pojdi na Kurešček. S teboj naj gredo tudi drugi. Molite, veliko molite za duhovnike, posebno za tiste, ki so v stiskah in preizkušnjah. Duhovniki naj se sami zatekajo k meni, pa tudi po tisti osebi, ki ti jo bom pokazala. Midva bova veliko prosila Velikega Duhovnika za vse, ki bodo z zaupanjem molili.

Šmaverski je vprašal Mater Marijo, kako naj razume sporočilo, ki ga je dala v Medžugorju, da je to njeno zadnje prikazovanje, pa se vendar zopet prikazuje na Kureščku. Marija je odgovorila: Zadnje prikazovanje je glede na čas, obdobje, in ne na kraj!

(5) Kurešček, 1. marca 1990

Hvaljen Jezus! Vesela sem vas. Moje Srce je pot k Jezusu. Radi hodite po tej poti! Vaša zvestoba četrti božji zapovedi bo nagrajena. To je edina zapoved z obljubo. Nagrajeni boste za zvestobo in spoštovanje zemeljskih in nebeških staršev.

Povejte mojim sinovom duhovnikom, naj se z ljubeznijo zatekajo k meni. Moje Srce sprejema vse duhovnike: močne in šibke, zveste in padle. Rada sprejemam vse, ki se zahvaljujejo, in tudi tiste, ki prosijo. Moja priprošnja in blagoslov bo z vsemi, ki so v stiski, preizkušnji in nevarnosti, da jim satanske sile ne bi z zvijačo vsilile nezvestobe duhovniškemu stanu.

Vsi moji ljubljeni sinovi duhovniki naj odkrivajo moje materinstvo in mir, ki ga dajem. Ob prvih sobotah naj prihajajo k meni tudi na ta kraj miru.

V ozadju, na Marijini levi strani, se je prikazala postava škofa, ki je prav tako lebdel nad zemljo kot Marija. Rahlo se je ozrla na postavo, pokazala nanjo z levo roko in rekla:
On, škof Anton Vovk, je veliko molil in skrbel, da bi imela Cerkev dovolj duhovnikov. Zaradi nevarnosti je bil za svoje duhovnike v velikih skrbeh, zato je v nebesih njihov priprošnjik. K meni in k njemu se obračajte s prošnjami za duhovniške poklice in v raznih nevarnostih, stiskah in preizkušnjah duhovnikov.

Bodite mi zvesti! Blagoslavljam vas! Božji mir z vami!

(6) Kurešček 3.3.1990

Hvaljen Jezus! Mir, mir naj bo med vami! Bog je vaš mir. Spreobrnite in spokorite se! Bodite nosilci in delilci miru. Mir naj zavlada med vami in Bogom ter med ljudmi.

Kličite, vabite k narodni, sosedski in družinski spravi!

Skrbno pripravite srečanje vseh, ki se želijo spraviti, ki si želijo, da bi odpustili in da bi jim bilo odpuščeno. Na to srečanje povabite vse, ki želijo biti deležni Božjega miru, ne glede na narodnost.

Srečanje naj bo v maju 1991. To naj bo mesec sprave. Začnite prvega maja in nadaljujte ob vseh sobotah v tem mesecu. Že zdaj se pripravljajte s postom in molitvijo.

Govorite in vabite: Ne zakrknite svojih src in odpuščajte, da vam bo odpuščeno! To želi vaša Mati.

Hvala vam, ker odpirate vrata reki ljudi, ki se bo zlivala k meni na ta kraj. Ne bojte se težav, jaz sem z vami. Ne iščite sebe, izpolnjujte Božjo voljo. Duhovniki naj poskrbijo, da bodo ljudem na voljo za zakrament sprave.

Sledilo je videnje križevega pota, ki se je začel vzporedno s pokopališčem, približno sto metrov desno, se nadaljeval po robu navzgor do zapuščene poti desno pod cerkvijo in po njej na severozahodno stran cerkve. Marija je rekla:
Postavite simbole križevega pota in molite!

Po videnju križevega pota se je Marija prikazala z razprostrtima rokama, z dlanmi, obrnjenimi navzgor, in rekla:
Bodite mi zvesti! Blagoslavljam vas! Božji mir naj bo z vami!

Za razmišljanje in molitev je navedla še Iz 40, 1-12.

(7) Kurešček, 7.4.1990

Hvaljen Jezus! Hvala, da ste prišli. Vaša srca so potrebna miru. Hrepenite po spravi! Širite mojo željo po spravi v družinah, med sosedi in med narodi.

Želim, da bi vam prazniki Sinovega in mojega trpljenja prinesli ljubezen in mir.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi, ljubite se med seboj in ne obsojajte sobratov duhovnikov, ki so v preizkušnji. Molite zanje in jim svetujte, naj pridejo k meni. Pomagala jim bom.

Ostanite zvesti svojim obljubam, ki ste jih dali Cerkvi, papežu, škofom in predstojnikom, da boste lahko zvesti svoji službi in Bogu.

Bodite mi zvesti! Blagoslavljam vas! Ljubite mojega Sina Jezusa!

V razmišljanje še 1 Sam 8 in Hebr 7.

(8) Kurešček, 5.5.1990

Moj Sin in jaz želiva, da vsem ljudem oznanjate spravo. Vsa meni posvečena svetišča naj postanejo žarišča sprave in ljubezni. Mesec maj 1991 naj bo mesec sprave za vse ljudi. Poskrbite, da bodo vsi ljudje spoznali to mojo željo. Ne bodite prepočasni, čas je dragocen.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki, bodite zvesti krstnim obljubam in obljubam, ki ste jih dali Bogu, Cerkvi in škofu ob mašniškem posvečenju. Ne oddaljujte se od svojega škofa. To želi vaša Mati.

Hvala, ker ste prišli. Ostanite mi zvesti. Blagoslavljam vas!

(9) Kurešček, 2.6.1990

Hvaljen Jezus! Vesela sem vseh, ker ste se odzvali mojemu povabilu. Veliko vas bo občutilo mojo navzočnost in moj blagoslov.

Zaradi težav, dvomov in nasprotovanj nekaterih ne bodite v skrbeh. Naj vas ne odnesejo ne sapice ne viharji. Jaz, vaša Mati, sem z vami.

Ne pozabite na spravo. Udeležujte se molitev zanjo, kamorkoli in kadarkoli vas vabi Cerkev, hkrati pa sami vabite in kličite k spravi. Skrbno pripravljajte spravna srečanja, ki bodo maja 1991 na tem kraju.

Ljubite duhovnike in molite zanje. Mnoge duhovnike premotijo temne sile, da odstopajo od zvestobe obljubam, opuščajo molitev in se zanjo povsem ohladijo. Brez molitve je duša brez dihanja. Brez dihanja nastopi smrt in razkrajanje.

Molite, molite! Vaše molitveno ozadje bo odganjalo sile zla, da duhovniki ne bodo omagali. Vse vas blagoslavljam!

(10) Kurešček, 7.7.1990

Hvaljen Jezus! Hvala, da se vas je toliko zbralo pri meni. Mnogi bi radi opravili sv. spoved, a je premalo duhovnikov – spovednikov. Tudi prisotni duhovniki se ne dajo vsi na razpolago za spovedovanje.

Spremljajte sporočila, ki jih dajem v Medjugorju. Tudi sporočila, ki jih dajem tu, so za vse ljudi.

Prizadevajte si, da bi prepoznali skrivnosti Sinovega in mojega Srca. Molite za duhovnike. Nečistost telesa in duše so glavne odprtine, skozi katere vdirajo zli duhovi v njihove duše. Ti zli duhovi razrahljajo zvestobo obljubam škofu, Cerkvi in končno Bogu. Velika je moja žalost zaradi nezvestobe duhovnikov in pohujšanja, ki prihaja na ljudi po nezvestih duhovnikih.

Pripravljajte se in dozorevajte za spravo. Molite za spravo, mir in ljubezen v mladih družinah.

Duhovno se pripravljajte za skupnost Jezusovega – Marijinega srca. Ne čakajte, da vas bo veliko.

Vse vas blagoslavljam, tudi tiste, ki so prišli z nečistimi nameni.

(11) Kurešček, 4. avgusta 1990

Hvaljen Jezus! Veselo je moje srce, ker vas je tudi na tem kraju vedno več ob meni.

Izročite mi ves svoj nemir. Opravite spokorno dejanje. Spravite se s seboj, z ljudmi in z Bogom.

Molite za spravo, da jo doživite v sebi. Satan rjove in išče, koga bi požrl.

Napijte se Božjega miru, ki vam ga moj Sin želi dati v izobilju.

Ljubljeni sinovi duhovniki! Sprejmite moje povabilo k spreobrnitvi. Dopustite, da vas moje Srce preobrazi po načrtu Srca mojega Sina.

Molite drug za drugega, posebno še za tiste sobrate, ki so v nevarni preizkušnji. Niste sami, z vami je moje brezmadežno Srce. Odprto je, vstopite! V vaših srcih se bo širilo Jezusovo kraljestvo in njegov mir bo odseval na vse ljudi.

Zgledi vašega zavetnika, svetega arškega župnika, naj vas spodbujajo, da se boste radi zatekali k njemu, da vam bo izprosil tistih vrlin, s katerimi je sam dosegel svetništvo.

Ljubite se med seboj, kakor je ljubil svoje duhovnike škof Anton Vovk.

Vsi mi zaupajte, ne dajte se premotiti!

Jaz, Kraljica Miru in vaša Mati, vas blagoslavljam in delim mir vsem, ki se z zaupanjem zatekajo k meni.

(12) Kurešček, 8. septembra 1990

Vesela sem, ker se vas je iz ljubezni do mene toliko zbralo.

S Sinom Jezusom se veseliva, ker vas je veliko, ki moje želje po spravi in duhovni rasti resno jemljete in se trudite. Spet vam naročam: Prenavljajte svoja srca, da boste nosilci miru! Ljubite se med seboj. Ljubite tudi sovražnike in jim odpuščajte. Oznanjajte in širite moje želje po spravi. Molite za duhovno bolne in zaradi pomanjkanja ljubezni razpadajoče družine. Molite za narodno in mednarodno spravo. Z mirom, ki vam ga dajem, nosite svetilko ljubezni pred menoj, da se bom lahko naselila v vse vaše družine.

Molite za duhovnike in ne obsojajte slabotnih!

Duhovniki, vračajte se k začetnim izvirom krščanstva! Zgledujte se po prvih kristjanih, apostolih, poznejših svetniških ženah in možeh! V cerkvenih dokumentih, ki jih je izdala Cerkev, vodena od Svetega Duha, so temelji duhovne prenove Cerkve. Mnogi duhovniki se ne potrudijo, da bi spoznali te spodbudne dokumente, ker raje plavajo v plitvini. Ne vodite samo sebe, ste voditelji vam zaupanih duš. Blagoslavljala bom vsako vaše prizadevanje za duhovno poglobitev.

Vse vas in tiste, ki ste mi jih v srcu prinesli, blagoslavljam. Oznanjujte in širite moje želje po spravi!

(13) Kurešček, 6. oktobra 1990

Hvaljen Jezus! Veselim se, ker vas je toliko ob meni, veselim se vaših molitev in odpiranja vaših src, ko ste skupaj z menoj spremljali mojega Sina v strašni procesiji na križevem potu.

Vaše molitve za spravo ne bodo ostale brez Sinovega in mojega odziva. Z veliko skrbjo se pripravljajte na mesec sprave.

Pogosto z ljubeznijo molite rožni venec in odkrivajte skrivnosti te molitve. Vsaka skrivnost je studenec žive vode. Ne molite samo z ustnicami, molite s srcem in z dušo.

Ljubite se med seboj! Vsak naj prispeva svoj delež za edinost v Cerkvi. Kličite me, zaupajte mi in pomagala vam bom.

Pazite na rjovečega leva, da vas ne uporabi za razdvajanje v Cerkvi, družini in družbi.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi! Opravljajte vse obrede, posebno daritev sv. maše, z velikim spoštovanjem, zbranostjo in lepoto simboličnih gibov.

Skrbite za svoje posvečevanje, samo tako boste lahko vodniki božjega ljudstva.

Ni bolj častnega služenja, kot je duhovniško, ker izhaja iz večnih vrednot. Odgovornost duhovnika je velika, ker s svojo svetlobo vodi v življenje, s temo pa v pogubo.

Duhovniki, bodite nosilci Božje svetlobe, da noben človek ne bo zašel zaradi pomanjkanja te svetlobe.

Moje Srce je veselo zaradi vaše zavzetosti, da bi mi obnovili cerkev, od koder vse, ki si za to prizadevate, blagoslavljam.

Blagoslavljam vas in vse, za katere ste me prosili.

(14) Kurešček, 3. novembra 1990

Hvaljen Jezus! Odkrivajte bogastvo mojega Srca. Bogatite se v njem. Iščite mir pri izviru mojega Srca. Molite, da boste vedno bolj spoznavali siromaštvo človeških src in bogastvo mojega, ki je bližnjica do Sinovega Srca. Molite in prosite za dar ljubezni, da bo vsak izmed vas dozorel za popolno spravo. Odpuščajte, da vam bo odpuščeno!

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi! Prepustite se vodstvu Svetega Duha, da boste spoznali veličino, svetost in odgovornost duhovniške službe. Vaše služenje je na zemlji, vendar je služenje Bogu za izpolnitev Njegovega načrta odrešenja. Mnogi duhovniki imajo sveto službo samo za pridobivanje sredstev za zemeljske potrebe, njihovo služenje pa je veliko več.

Jaz, vaša Mati, vam želim pomagati. Vstopite v moje Srce! Širite moje želje v sporočilih in se z njimi spodbujajte, da boste vsi moji otroci čutili Materino skrb in ljubezen.

Blagoslavljam vas in vse, za katere ste me prosili.

(15) Kurešček, 8. decembra 1990

Velika množica, nad njo se pokaže Marija. Med množico prepoznam nekatere obraze … Mati Marija joka in reče:

Veselim se vseh, ki mi sledite. Žalostim pa se zaradi tistih, ki vnašajo med vas nemir, nesoglasje in neposlušnost mojim sporočilom.
Zakaj ne vpijete in ne vabite k spravi? Zakaj držite mene in moja sporočila s Kureščka v skritosti?

Naj se prečisti vaša ljubezen do mojega in Sinovega Srca. Združite se v družini Marijinega in Jezusovega Srca. To naj bo duhovni tok vseh, ki ljubite najini Srci in se v njih želite učiti in hraniti.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi! Vabim vas, da ste zgled v družini mojega in Sinovega Srca.

Na moj praznik Brezmadežnega spočetja vas še posebej vabim, da skrbno pripravite spravna srečanja. Post, molitev in zatekanje v moje Srce naj bo vaša pomoč!

Vaša Mati sem in vas blagoslavljam!

(16) Kurešček, 5. januarja 1991

Ne bojte se, jaz sem z vami. Ostanite zvesti tudi v preizkušnjah, ki so pred vami.

Molite, veliko molite za duhovnike in jih ljubite. Mnogi so v hudi preizkušnji, posebno tisti, ki opuščajo molitev ali so jo že povsem opustili in ki površno opravljajo daritev svete maše. Pri njih se hitro začne krhati zvestoba do Boga, Cerkve in do obljub, zato nimajo moči, da bi skrbeli za čistost duha in telesa.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki! Skrbno pripravljajte spravo. Molite zase, da boste zmagovali v preizkušnjah; molite posebno za sobrate duhovnike, ki so v nevarnosti, ljubite jih in jih ne zapustite. Ostanite zvesti Cerkvi, svojemu škofu in svojim obljubam. Pomagam vam, zaupajte mi!

Vaša Mati, Kraljica miru, blagoslavljam vas in vse, ki ste mi jih priporočili.

(17) Kurešček, 2. februarja 1991

Hvaležna sem vsem, ki me tudi tu obiskujete. Posebno sem hvaležna maloštevilnim duhovnikom, ki brez strahu sprejemajo moja sporočila, in jih še posebej blagoslavljam.

Ponovno vabim vernike in duhovnike Prenove, naj mi z zaupanjem sledijo in uresničujejo moja sporočila iz Medžugorja in s Kureščka.

S posebno željo vabim vse sinove in hčere Janeza Boska, naj sprejmejo moja sporočila, jih živijo in širijo v svojih vrstah in med ljudmi, ki so jim zaupani.

Želim, da se župnije Želimlje, Golo in Ig po skrbni pripravi posvetijo mojemu in Sinovemu Srcu. Tem naj sledijo še ostale župnije. Posvetitev naj bo slovesna. Po njej naj se župnije prenavljajo v duhu posvetitve in se prepustijo silnemu vetru ljubezni mojega in Sinovega Srca.

Duhovniki, redovniki in redovnice, ki bodo začutili veter, ki veje iz najinih Src, naj postanejo duše družine Marijinega in Jezusovega Srca. Skrbijo naj, da se bodo tudi laiki vključevali v družino najinih Src.

Želim, da bi bila vsak teden ura poglabljanja v skrivnost mojega in Sinovega Srca. Vsi člani družine Marijinega in Jezusovega Srca naj prisostvujejo tej uri, če je le mogoče.

Z molitvijo in postom se pripravljajte na spravo, da boste deležni Božjega miru.

Molite, molite za mir v svetu. Satan z vso močjo napada in ogroža svetovni mir. Tudi Cerkev bo močno preizkušana. Molitev, post in življenje po evangeliju so najmočnejše orožje proti strašnim silam zla.

Jaz, vaša Mati, Kraljica miru, sem z vami. Ne bojte se! Živite moja sporočila. Bog je vsemogočen, zato je samo On vaš mir in vaša zmaga.

Moj blagoslov naj vas spremlja, posebno tiste, ki ste mi zvesti, in tiste, ki mi jih izročate.

(18) Ig, 2. februarja 1991

Pri maši med molitvijo očenaša:

Krona prazničnega leta župnije Ig naj bo izročitev in posvetitev župnije mojemu in Sinovemu Srcu. To želi vaša Mati, Kraljica miru. Vesela velikega števila mojih hčera in sinov, vas pozdravljam in blagoslavljam.

(19) Kurešček, 2. marca 1991

Hvaljen Jezus! Ljubljene hčere in sinovi! Prisluhnite postnemu času, ki vas vabi k spreobrnjenju. Opravljajte spokorna dela. Molite, veliko molite in podpirajte molitev s postom. Molite za mir in spravo.

Želim, da živite v miru in ljubezni. Radi se imejte in ljubite drug drugega. Ne opazujte drugih, da bi ugotovili njihove slabosti. Glejte na njih to, kar je vredno posnemanja in kar je Bog vsadil v njihova srca.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi! Ne žalostim se, ker mnogi med vami ne sprejemajo resno mojih sporočil, žalostim pa se, ker se ne poglabljate v moje materinsko Srce na načine, ki jih že od zdavnaj svetuje Cerkev. Taki so prikrajšani za mojo pomoč, priprošnje in blagoslove. Vabim vas, da se v molitvi in premišljevanju srečujete z menoj. Poglabljajte se v moje Srce.

Vesela sem velikega števila ljudi, ki jih vidim prihajati, da bi se srečali z menoj. Vaši obiski pri meni so znamenje, da v vaših srcih rasteta ljubezen in zaupanje, zato vas blagoslavljam. Blagoslavljam tudi vse, ki ste mi jih priporočili in zanje molili.

(20) Kurešček, 6. aprila 1991

Hvaljen Jezus! Hvaležna sem vam za vašo zvestobo, žalostim pa se zaradi tistih, ki bi lahko najbolje sodelovali z menoj pri pripravljanju spravnih srečanj in mojo željo sporočali svetu, a so opustili sodelovanje z menoj in s tistimi, ki srčno želijo, da bi se moja želja izpolnila. Bolijo me nezaupanje, dvomi in neresnost ob mojih sporočilih. Čeprav je toliko neresnosti, bo veliko ljudi doživelo milost sprave, v marsikatero družino se bosta vrnila mir in zvestoba. Moja goreča želja po spravi se bo razplamtela na Kureščku in v drugih mojih svetiščih, kamor se bodo zatekali iskalci miru in sprave, saj sem Kraljica miru.

Vesela sem vašega sodelovanja z menoj in z Božjo milostjo, žalostna pa zaradi vaše hladnosti in neresnosti. Kdor ne sodeluje, ne bo pogubljen, vendar bo prikrajšan za veliko milosti.

Svoje ljubljene sinove duhovnike vabim, naj sodelujejo z menoj. Varujejo naj se satanove zvijače, posebno sredstva, s katerim je bil ukanjen Samson. Ne dajte se oslepiti kot Samson, da ne boste postali žrtve svoje podrtije.

Bodite moji zvesti otroci, pomagala vam bom. Bodite pogumni, čeprav ste maloštevilni. Jaz sem z vami.

Vse vas blagoslavljam! Ponesite moj blagoslov v svoje domove in povsod, kjer bivate!

(21) Kurešček, 1. maja 1991

Hvaljen Jezus! Vesela sem, da vas je toliko ljubiteljev mojega in Sinovega Srca prišlo k meni in prisluhnilo mojemu vabilu k spravi. Prosila bom za vse, ki si želite sprave, ki želite odpustiti in želite, da bi vam bilo odpuščeno. Prosila bom za vse, ki ste se zbrali tukaj, in za tiste, ki kjerkoli dvigajo roke k mojemu Sinu in si želijo miru za sebe in za druge. Kurešček in vsa moja svetišča naj bodo kraji sprave in zahvaljevanja za prejeti mir.

Vsi, ki iščete spravo, opravite tudi zakramentalno spravo. Odpuščajte, da vam bo odpuščeno. Okrepčajte se s Telesom mojega Sina! Vsi, ki ste iskreni, boste doživeli mir. Med vami jih je nekaj, ki niso prišli sem zaradi sprave; od tod bodo odšli brez mojega blagoslova.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi, želim, da se vedno bolj poglabljate v pomembnost svojega poklica in spoznavate, kakšno delo opravljate, ko ste v službi sprave. Bodite s srcem v tej veličastni in milosti polni službi!

Vsi, ki ste zbrani ob meni, ste deležni mojega blagoslova in miru. Podajte roko vsem, ki jim odpuščate, da vam bodo tudi oni odpustili. Komur ne morete seči v roko, mu jo podajte v želji in duhu.

Nosite moj mir in ga delite vsem ljudem. Blagoslavljam vas in vam dajem svoj mir.

(22) Kurešček, 4. maja 1991

13. postaja križevega pota
Hvaljen Jezus! Dragi ljubitelji Božjega miru in pravičnosti, izročite po meni vse bolečine zaradi krivic, ki so jih ljudje storili vam ali ste jih vi storili drugim, in zaradi nemoči za odpuščanje. Prejeli boste moč in ljubezen, da boste lahko odpuščali. Napijte se nebeškega miru v mojem in Sinovem Srcu in ga delite tudi drugim. Če boste blagoslavljali tiste, ki vas ne marajo, boste sami blagoslovljeni.

Odpuščajte, odpuščajte! Skrbite za Božje bivanje v družinah in mir bo med vami.

Vesela sem, ker ste zaradi ljubezni do mene premagali ovire ob slabem vremenu. Molila bom z vami, da vas bo moj Sin obilno blagoslovil.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi! V mojem srcu je veselje, ker ste tudi tukaj v Sinovi službi daritve in sprave. Molite za svoje brate duhovnike, tudi za tiste, ki vas ne razumejo, vam nasprotujejo in vas obsojajo.

Ljubite se med seboj in bodite skrbni pastirji in zdravniki duš, ki so vam zaupane in prihajajo k vam po zdravilo za svoje duše in spravo.

Z veselim srcem vas blagoslavljam. Blagoslavljam vse, ki odpuščate, in tiste, ki ste jim odpustili.

(23) Kurešček, 11. maja 1991

Hvaljen Jezus! Veselja polno je moje Srce, ker v vas zmaguje ljubezen, da lahko odpuščate in iščete moči v Troedinem Bogu. Z veselim srcem molim za vas, saj ste moji otroci.

Danes imam za vas posebno spravno željo: odpuščajte, da boste končno odpustili svojim duhovnikom, če so vas kdaj prizadeli ali vam morda niso všeč njihovi načini ravnanja. Odpustite jim, če morda niso dovolj prizadevni in če vam kdaj niso dober zgled. Molite zanje, saj po njih prejemate milost za milostjo.

Tudi bodičasto drevo ob rodovitni trti lahko nosi lepo grozdje, saj ga trta s svojimi mladikami objema. Bodite eno z duhovniki, kakor je nebeški Oče eno s Sinom. Udje telesa ne smejo biti nepovezani.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi! Tudi za vas imam posebno željo: odpustite svojemu škofu, če ste mu kdaj zamerili, in prav tako drug drugemu. Vsi ste delavci v vinogradu enega Gospodarja. Bodite ponižni in odpustite tudi ovčicam, ki so neposlušne. Neposlušnost je znamenje bolezni, zanjo pa so potrebna zdravila.

Z velikim veseljem vas bom podpirala in molila z vami, da ostanete eno v skrivnostnem Telesu, katerega glava je moj Sin. Ljubite se med seboj, potrpite drug z drugim in si odpuščajte! Veselim se z vami in vas blagoslavljam!

(24) Kurešček, 18. maja 1991

Hvaljen Jezus! Veselje, ki ga občutim zaradi vaše ljubezni do mene in mojih želja, bo poplačano z obilnim blagoslovom in mirom. Vi vsi boste žive priče. V posebno veselje so mi duhovniki, ki so prišli na ta kraj, da darujejo presveto daritev in so v službi sprave.

Vsi, ki si prizadevate za spravo, prejemate Sinov mir, ki je edina Pot, na kateri se boste naužili Resnice, ki vas osvobaja in vodi v Življenje. Kdor ne stopi na to Pot, ni deležen miru in ne sprave, se ne krepča in ne osvobaja z Resnico. Če hočete biti deležni Življenja in priti Vanj, se odpovejte svoji poti in svojim resnicam.

Vedno vas blagoslavljam, tudi tedaj, ko me nekateri žalostijo z mlačnostjo, nevero in neposlušnostjo. Danes vas vse blagoslavljam z velikim veseljem. Ponesite moj blagoslov na svoje domove, posebno še tistim, ki so se priporočili v vašo molitev in na tem kraju. Moj blagoslov in mir naj krepča vse bolnike, ki so prišli sem, in vse tiste, ki bi me radi obiskali v mojih svetiščih, pa ne morejo.

(25) Kurešček, 25. maja 1991

Blagoslavljam vse številne ljubitelje mojega in Sinovega Srca, ki ste naju obiskali na tem kraju in v drugih svetiščih. Veliko luči sprave je bilo prižganih. Še naprej prižigajte luči sprave in miru!

Vsi, ki ste v tem mesecu našli mir in spravo s seboj, z ljudmi in Bogom, bodite moje žive priče. Spravna dejanja niso končana. Nadaljujte, molite za odpuščanje in si z dejanji sprave izkazujte ljubezen. Podpirala vas bom in čakala tudi tiste, ki še niso našli poti do mojega Srca.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi! Zelo sem vesela vseh tistih, ki v ponižni ljubezni služite spravi in prižigate luči sprave med duhovniki in verniki. Veselim se sprave med vami v odnosih do škofov in do vseh ljudi. Ne ugašajte tega ognja! Naj vas ne potrejo rane zaradi ponižanj in posmeha, ker ste vdani meni. Odpuščajte in ljubite! Vi, ki ste občutili delovanje mojega Srca, postanite priče moje ljubezni. Drugim se bom sama razodela.

Vaše doživetje sprave naj se spremeni v velik žar ljubezni. Pričujte zame s svojimi deli!

Radostno vas blagoslavljam. Ponesite s seboj moj mir. Blagoslavljam vse, ki so se vam priporočili in ste zanje molili.

(26) Kurešček, 8. junija 1991

Hvaljen Jezus! Dragi moji sinovi in drage moje hčerke! Močno se veselim vseh, ki se z vero zatekate po mojem Srcu v Sinovo Srce. Ponovno vas vabim, da se hranite z jedjo, ki vas bo nasitila, da ne boste več lačni, in da se napijete žive vode, da ne boste več žejni. Le v moči te hrane in pijače boste odkrivali skrivnosti mojega in Sinovega Srca. To potrebujete, da boste zmogli iti po tej poti in priti do cilja. V dušah vseh tistih, ki ne poznajo zakladnice najinih Src, je veliko uboštvo.
V moči Kruha in Pijače boste lahko zvesti obljubam, ki ste jih dali Bogu in Cerkvi.

Vse hčerke in sinove vabim, naj se ljubijo med seboj in naj ljubijo svoje duhovnike. Prihajajte k meni, vedno bom z vami. Ne bojte se temnih oblakov.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi! Hvaležna sem vam za poslušnost in zaupanje. Prižigajte baklo ljubezni do mojega in Sinovega Srca pri drugih duhovnikih, ki so še mlačni do mene in svoje duhovniške službe. To močno boli najini Srci.

Hvaležna sem vsem, ki se odzivate mojim vabilom. Množica, ki v njej živite, potrebuje svetlobo, posredujte jo, bodite luč! Jaz, vaša Mati, sem z vami.

Blagoslavljam vse in molim z vami za tiste, ki ste mi jih izročili. Ostanite moji zvesti otroci.

(27) Kurešček, 6. julija 1991

O, blaženi mir, ki vam ga v teh hudih dneh daje moj Sin na mojo priprošnjo. Kdor je v tej preizkušnji nemiren, naj moli, umirilo se mu bo srce in dobil bo zaupanje v mojo priprošnjo.

Odpuščajte in si prizadevajte za mir in spravo. Naj vam v duši odmeva klic Janeza Krstnika: »Spreobrnite se in se spokorite!« Ko se boste spreobrnili, bo med vami Božje kraljestvo in mir.

Obnavljajte molitev v družinah. Združujte se v molitvene skupine, majhne in velike. Ne kličite Božje jeze na nasprotnike, temveč jih blagoslavljajte in molite zanje. Molitvene skupine, četudi samo dveh ljudi, so žarišča milosti in lučke za tiste, ki so v temi.

Veselim se velikega števila svojih otrok na tem kraju miru, saj je vaša ljubezen do mene premagala strah, ki ga je med vami zasejal satan.

Želim, da bi se 5. avgusta zbrali na Kureščku in slavili Očeta, Sina in Svetega Duha in se zahvalili za to, da sem vaša Mati.

Ne sramujte se Sinovega in mojega imena. Tisti, ki vam moj Sin pomeni Zveličanje in ste moji otroci, se med seboj pozdravljajte s krščanskim pozdravom Hvaljen Jezus ali Hvaljen Jezus in Marija.

Blagoslavljam vas, zaupajte mi!

(28) Kurešček, 3. avgusta 1991

Dragi ljubitelji mojega in Sinovega Srca! Ponovno vas vabim, da bi več molili za mir. Ko bi bili vsi, ki pripadate Kristusovemu imenu, prava luč, bi bilo več svetlobe med ljudmi in tudi med oblastniki. Po Sinu se izročite v popolno last Očetu, da vas bo prekvasil in presvetlil s svetlobo zveličanja.

Molite, molite za oblastnike, ki z orožjem sovraštva ogrožajo življenja, katerih gospodar je Bog. Rušijo in ubijajo, ker so v temi. Izprosite jim prave modrosti, da se bo v njih prebudila vest, po kateri bo Bog uravnaval njihove odločitve.

Združujte se v družinah mojega in Sinovega Srca. Oče je v Sinovo Srce položil neizčrpen zaklad milosti. Pridite k meni, moje Srce bo bílo za vas pred Očetom, Sinom in Svetim Duhom.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi, bodite luč svojim vernim. Veliko molite in spodbujajte ljudi k molitvi. Veliko je vernikov, ki želijo skupaj moliti, a nimajo duhovnega voditelja, ker mnogi duhovniki ne prisluhnejo njihovim potrebam. Skupine brez vodstva so v nevarnosti, da zaidejo. Ne bojte se dodatnega dela, molitev ne sme biti obremenitev, saj prinaša blagoslov in veselje.

Molite, veliko molite za mir, za nasprotnike in za vse oblastnike. Uvajajte ljudi v življenje in delo za mir. Moje Srce vam bo pomagalo.

Blagoslavljam vas, ki me radi obiskujete, vse, ki jih nosite v srcu, in še posebej duhovnike.

(29) Kurešček, 5. avgusta 1991

Dragi vsi, ki ste se odzvali mojemu vabilu, močno se veselim z vami. V posebno veselje ste mi moji ljubljeni sinovi duhovniki, ki vas je vedno več v mojih svetiščih.

Slavite z menoj Očeta, ker je svet tako ljubil, da je dal Sina za odrešenje sveta. Slavite z menoj Očeta, ker me je izbral za Mater Sinu. Slavimo Sina, ki vas je izročil meni in ste moji otroci. Slavimo Očeta po Sinu, ker pošilja Svetega Duha, ki vas krepi in spodbuja.

Naj bo vaša današnja pot, vse molitve in daritev svete maše vaš dar Sveti Trojici v čast in zahvalo za moje Srce. Veselite se Božjega usmiljenja in mene, vaše Matere.

Danes vas blagoslavljam s posebnim veseljem.

(30) Kurešček, 7. septembra 1991

Videc je šel s spremljevalci peš po poti od doma proti vrhu. Na desni strani je videl cerkev z ne povsem razločnim prizidkom. Cerkev je držal Zveličar z razprostrtima rokama nad svojo glavo, tako da se je dno cerkve dotikalo glave. Na vsakem vogalu je stal škof. Desno (gledano s poti) je bila podoba F. I. Baraga, levo A. M. Slomška, levo zadaj A. Vovka, podoba desno zadaj ni bila prepoznavna. Nad vsem tem (nad cerkvijo) je bila Mati Marija. Med drugim mi je rekla, naj bo na tem mestu postavljena nova velika cerkev s prostori za skupnost Marijinega in Jezusovega Srca in drugimi prostori. Od nove cerkve do stare obnovljene cerkvice naj se vije križev pot z vsemi postajami; pred prvo postajo naj bo postaja – ki je za nas krvavi pot potil, 15. postaja pa naj bo postaja zmage – vstajenje. Sedanji križev pot je vključen. Ves prostor z novo cerkvijo, križevim potom in gričem s staro cerkvijo je posvečen kraj molitve. Cerkev naj bo posvečena Sveti Trojici, kapela skupnosti pa Marijinemu in Jezusovemu Srcu.

Za osebne in narodne preizkušnje ni rešitve brez molitve in posta. Ponovno vas vabim k molitvi in postu. Bodite luč, živite moja sporočila.

Blagoslavljam vas in vse tiste, ki vas spremljajo doma in so se priporočili v molitev.

(31) Kurešček, 5. oktobra 1991

Hvaljen Jezus! Danes vas je malo v primerjavi z velikim številom ljudi, ki ponavadi razveseljujejo moje in Sinovo Srce. Neposlušnost božjega ljudstva svojemu Stvarniku je v zgodovini rodila veliko zla. Nerazumevanje znamenj časa je kot hoja slepca v neznanem kraju.

Mnogi niso razpoznali znamenj, zato je zmaj začel bruhati ogenj zla. Prebudite se, spoznajte vsaj zdaj, kje je vaša rešitev! Zatecite se po mojem Srcu v Sinovo Srce! Obnovite zavezo z Božjim usmiljenjem! Molite, postite se, odrekajte se in darujte svojo bolečino in sebe Bogu na oltar. Darujte in izročajte svoje darove po mojem namenu, da bo Sinovo in moje Srce zavladalo svetu.

Podredite svoje želje Božji volji, da ne boste ovirali prihoda Božjega miru v vaša srca, med vojskujoče se posameznike in med vojskujoča se ljudstva.

Tudi vas, ljubljeni sinovi duhovniki, še posebej vabi moje Srce, da bi razpoznali znamenja časa. Bodite božjemu ljudstvu luč in ne tema. Ne opuščajte molitve, drugače ne boste mogli videti znamenj. Skrbite za čistost svojih misli in dejanj, svojih duš in teles. Vsakodnevno posvečevanje bo pritegnilo verne in neverne. Če se ne boste odtegovali mojemu Srcu, boste občutili mojo prisotnost. Vaša Mati sem, zato vas ne bom zapustila. Sodelujte z mojim Srcem!

Vse vas blagoslavljam, posebno tiste, ki trpijo.

(32) Kurešček, 2. novembra 1991

Hvaljen Jezus! Vstopite v moje in Sinovo Srce in se okrepčajte z vztrajnostjo in mirom. Za mir je potrebna vztrajnost v goreči molitvi, postu in pokori. Molite, molite za mir! Darujte svoje trpljenje in povabite k darovanju bolnike in invalide, da bo namesto sovraštva in grozot zavladala ljubezen.

Vzrok, da so temne sile, ki sejejo med vami to strašno zlo, vse močnejše, je nespoštovanje Božjih želja, ki so tudi moje želje. Dovolite mi, da vam pomagam. Živite evangelij in moja sporočila, ki so v tem času posebna milost za vas.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki, ne dvomite o meni in moji pomoči. Pazite, kako pasete svojo čredo. Bodite ji luč!

Blagoslavljam vas, posebno tiste moje otroke, ki so mi poslušni in delajo za mir ter darujejo svoj križ. Ne pozabite, da sem vaša Mati in Kraljica miru, in verujte v to.

(33) Kurešček, 7. decembra 1991

Žalostno je moje Srce, ker je na zemlji toliko sovraštva in nemira, radosti pa me, da se povečuje število mojih otrok, ki so mi zvesti.

Molite, da bi bili sposobni slišati glas evangelija in da bi svet videl mojo roko, ki mu jo ponujam.

Moje drage hčerke in sinovi, danes imam posebno željo, ki jo sporočite svetu. Zavarujte sv. očeta Janeza Pavla II. z molitvijo in zvestobo. Molite za nezvestega kardinala, nezveste škofe in duhovnike, ki sejejo razdor, povzročajo pohujšanje in nezvestobo sv. očetu, Cerkvi in Bogu. Janez Pavel II. je moj najljubši sin. Poslušajte ga in v Cerkvi in svetu bo več miru, edinosti in blagoslova.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi, opuščanje molitve je vzrok za vašo nemoč in stranpoti mnogih. Molitev naj vam bo potreba in ne dolžnost, ker je vir moči in blagoslova. Blagoslavljam vse, ki se trudite, posebej še trpeče in invalide. Ponesite moj blagoslov vsem osamljenim.

(34) Kurešček, 4. januarja 1992

Uresničujte evangelij in moja sporočila, ki so izraz evangelija.
Prihajajte k meni, blagoslavljala vas bom. Do 5. avgusta ne bodo objavljena nova sporočila.

Posebej se veselim srečanja z vami 10. februarja. Bodite moji pogumni in ponosni otroci! Ne vdajajte se dvoličnosti in zapeljivemu svetu. Mojim zvestim otrokom vihar ne more do živega, zato se ne oddaljujte od Božje pričujočnosti.

Molitev, posebno molitev rožnega venca, je vaše orožje, moj blagoslov pa vas vedno podpira.

Sporočila od 8. februarja do 5. avgusta 1992 niso bila sproti objavljena, ampak šele po 5. avgustu 1992.

(35) Kurešček, 8. februarja 1992

Marija Kraljica miru je bila solzna in je govorila z jokajočim glasom.

Ko bi človeštvo, kristjani, posebej pa Hrvatje vsaj zdaj spoznali, kaj so zamudili, ko me niso poslušali! Deset let sem jih vabila, svarila in prosila, naj molijo za mir in si prizadevajo za spravo in Bogu vdano življenje. Večina ni sprejela mene, Božje poslanke, ne mojih svaril, ne vabil k posvečenju. Posledice in preizkušnje so strahotne. O, da bi vsaj zdaj spoznali mene, Kraljico miru, in me sprejeli ko Mater, po kateri govori Bog!

Nad jugom se zbirajo grozeči oblaki. Sloveniji ne preti več vojna nevarnost, pač pa vanjo vdira nevarna duhovna tema. Ta se bo zelo zvito skušala vtihotapiti v vse pore krščanskega življenja in delovanja. Škodovati krščanstvu in prevzeti državno oblast – to je njen glavni cilj. Iz Slovenije bo tema segala daleč naokoli.

In tu obstaja en sam način, da se branite in varujete: spreobrnite se, živite v spravi, delite mir, živite po evangeliju in Božjih sporočilih, ki jih prejemate po meni. Molite, molite in postite se. Počivate lahko samo v Sinovem in mojem Srcu, sicer pa ni čas za duhovno lenobo in počitek.

Moj blagoslov bo spremljal vse, ki ljubijo Resnico in živijo poslušno. Tebe, moj sin, pa posebej blagoslavljam, saj boš v velikih preizkušnjah potreboval mojo pomoč.

(36) Kurešček, 10. februarja 1992

2. obletnica

Hvaljen Jezus! Čeprav trepetam v žalosti, ker imajo satanske sile tako moč nad vernimi in človeštvom sploh, se veselim, močno veselim vas, ki ste slišali moj glas in prišli k meni. To je moj dan in vi ste moji. Veselim se v Očetu, Sinu in Svetem Duhu. Obdarjeni ste z veliko milostjo, da sem po volji Njega prišla k vam in vi k meni. Vso vašo hvaležnost in slavo bom združila s svojo in jo izročila Očetu in Sinu, saj je to delo Svetega Duha.

Zaupajte mi, molite in se postite, z vami bom jaz, vaša Pomočnica. Blagoslavljam vas, posebej še tiste, ki ste premagali težave in ovire, da ste lahko prišli k meni.

Vaša Mati in Kraljica miru sem.

(37) Kurešček, 7. marca 1992

Hvaljen Jezus! Hvala vsem, ki ste prišli k meni. Hvala, da si vsaj nekateri prizadevate izpolnjevati Božjo voljo ter se trudite živeti evangeljsko, moja sporočila pa so za vas resnica.

Blagoslavljala vas bom in molila z vami, da boste zmogli pot čez velike ovire. Z molitvijo in postom se boste lahko upirali silam teme. Ta ima moč le v človeku. Vsemogočni jo z vašo vero in molitvijo uniči.

Zaupajte Sveti Trojici in v mojo priprošnjo in zmagovali boste, sicer vas čaka naporna pot!

Blagoslavljam vas, posebno še tiste, ki z vero darujejo svoj križ mojemu Sinu.

(38) Kurešček, 4. aprila 1992

Vi ste moje veselje, cvetje v venčku na moji glavi. Ostanite mi zvesti, ne pustite, da vas preizkušnje oddaljijo od zaupanja, vere in ljubezni do Boga in mene.

Viharji preizkušenj za Cerkev, posebej za slovensko, so že pokazali svojo moč. V današnjem * nemiru vetra se kaže podoba pritiska vam še malo znane sile teme. Zvestoba, molitev, post in čuječnost so vaša obramba.

Pustite se voditi Svetemu Duhu, saj je vaša moč in pomoč! Tudi jaz bom z vami. Bodite močni!

Moj blagoslov ostane z vami.

* 4. aprila 1992 je bil vetroven dan

(39) Kurešček, 2. maja 1992

S posebno željo vabim vse redovne in druge duhovne skupnosti, da prenavljajo vero in svetost Cerkve ter se vračajo k njeni prvotni duhovnosti. Skupnosti naj bodo živ ogenj in evangeljsko svetilo.

Ne prestrašite se nasprotovanj. Nasprotovanja skupnostim, ki duhovno prenavljajo Cerkev, so izraz osebne duhovne krize in samozadovoljnosti tistih, ki jim nasprotujejo.

K duhovni prenovi posebno vabim moje ljubljene sinove duhovnike, saj lahko oni največ storijo za duhovno obnovo Cerkve. Lahko so nosilci ali zaviralci duhovnega napredka.

Blagoslavljam vas vse, ki me poslušate.

(40) Kurešček, 6. junija 1992

Vedno se vas veselim, čeprav so moje oči kdaj tudi solzne. Blagoslavljala vas bom, saj bo tistih, ki se zbirajo tudi na tem kraju, vedno več. Obljubljam, da bo ta kraj posebno milostno mesto.

Prizadevajte si za spravo in mir. Ne domišljajte si, da je to mogoče doseči z enkratnim dejanjem. To je dejanje trajanja, v katerem si je treba za spravo in mir prizadevati z molitvijo, postom in žrtvami. Le življenje po evangeliju in po mojih sporočilih vas usposablja za spravo, ki prinaša mir …

Blagoslavljam vas vse in tudi tiste, ki so se vam priporočili v molitev. Posebej blagoslavljam vse trpeče.

(41) Kurešček, 4. julija 1992

Moje Srce se veseli zaradi vseh vas, ki me želite slišati ter uresničevati evangelij in moja sporočila.

Veselim se vseh škofov in duhovnikov, ki spodbujajo otroke, da se mi posvečajo. Odločitev slovenskih škofov, da se mi posveti vsa Slovenija, je navdih Svetega Duha in moj blagoslov. Zato tudi mojega odgovora na to posvetitev ne boste zaman čakali.

Še posebej bom blagoslavljala slovenske, hrvatske in druge škofe, da bodo v blagoslov celotni Cerkvi.

In ti, Šmaverski, z molitvijo pričakaj gorje, ki je pred teboj. Ne boš sam, pomagala ti bom …

Kraljica miru je blagoslovila vse navzoče in vse bolne.

(42) Kurešček, 18. julija 1992

Jaz sama nisem želela, da bi moje prikazovanje v Medžugorju takoj sprejeli po celotni Cerkvi. Bila pa sem žalostna zaradi osebnega stališča škofa, ki bi bil najbolj poklican pozorno spremljati moje otroke in sporočila. Razsojal je po človeških nagibih, zato ni bilo ponižnosti, zato tudi ni mogel prepoznati Božjega usmiljenja, ki je izbralo mene, da bi po medžugorskih otrocih spregovorila vsemu svetu.

Jaz, vaša Mati, se nikoli ne maščujem zaradi neposlušnosti, prav tako ni Bog bog maščevanja. Vendar hudo prihaja iz neposlušnosti in je le posledica nespoštovanja Božjega sporočila. Človek, ki zavrača Božjo voljo, ostane brez Božjega blagoslova. Zapraviti Božji blagoslov pa pomeni izprazniti prostor, ki ga napolnijo temne sile.

Ljubi sinovi duhovniki! Od vas pričakujem duhovne zrelosti, ne pa zaviranja duhovne rasti in napredovanja mojih otrok, ki so vam zaupani.

Z veliko ljubeznijo in skrbjo vas spremljam in blagoslavljam.

(43) Kurešček, 25. julija 1992

Hvaljen Jezus! Hvala, da vas je vedno več takih, ki se vse pogosteje srečujete z menoj. Posebej se zahvaljujem mojim zvestim otrokom, ki pogosto prihajate tudi na ta kraj. Bojim se za tiste, ki so daleč od mene. Solze žalosti mi lijejo zaradi gorja ljudi, ki sem jim tako blizu. Oklenite se me in izkazujte hvaležnost Bogu za mir, ki vam je obljubljen, če boste poslušni.

Oklepajo se vas strahotne sile. Samo s poslušnostjo Bogu in mojim sporočilom, z molitvijo, postom in žrtvijo jim boste lahko kljubovali.
Oznanjajte moja sporočila svetu.

Ti, Šmaverski, se še bolj trudi in več moli, posti se in s hvaležnostjo daruj svoje bolečine. Bodi zvest učenec moje šole. Od 5. avgusta se bom ves mesec srečevala s teboj in te učila. Čakaj me vsak dan ob 21. uri.

Objavi vsa letošnja sporočila od 8. februarja dalje, razen tistih, ki so namenjena samo tebi.

Blagoslavljam vse, posebno tiste, ki so preizkušani zaradi vojne, žrtev, strahu in izgube domov.

(44) Kurešček, 5. avgusta 1992

Hvala, da ste prišli na moj dan. Veselite se z menoj, saj sem vaša Mati in vi ste moji otroci. Najbolj me boste razveseljevali, če boste ljubili Očeta in mojega Sina in se dali voditi Svetemu Duhu. Vsi moji otroci se med seboj ljubijo in hkrati ljubijo tudi tiste, ki jim nasprotujejo.

Še vas prosim: molite za sv. očeta, škofe in duhovnike.

Z molitvijo in postom boste lahko odvzeli zlim silam razdiralno moč. Satan beži pred imenom Križanega. Dokažite, da ste Kristusovi. V Njem je vaša moč. Ostanite moji zvesti otroci. Jaz, vaša Mati, Delivka miru, vas blagoslavljam.

(45) Kurešček, 8. avgusta 1992

Hvaljen Jezus! Hvala, da ste prišli v tako velikem številu. Veselim se vaše sreče ob meni. Na tem kraju vam ponovno obljubljam veliko milosti za vse, ki se bodo zatekli k meni v veri, zaupanju in ponižnosti. Vaša vera naj ne bo namenjena samo meni. Vse pripada Bogu, jaz vam bom pomagala.

Vedno želim, da bi vsi ljudje živeli v miru, ki ga daje Bog, in da bi bili vsi pripravljeni živeti v spravi. Blagoslavljala bom vaša prizadevanja za mir in spravo.

Odpuščajte, odpuščajte in bodi hvaležni Bogu za mir in varstvo. Ustavite zlo z Božjim imenom in z vero v Njega, ki vam daje moč. Zaustavite sovraštvo in vojne z zaupno molitvijo, s postom in z zadoščevanjem.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki! Hvaležna sem vsem vztrajnim in pogumnim duhovnikom, ki prihajajo sem. Veselim se novih, ki se po meni dajejo Sinu v daritveno in spravno službo. Vsi, ki dvomijo o moji navzočnosti, naj v ponižnosti prisluhnejo. Vsakega bom nagovorila, ovira me samo prevzetnost.

Blagoslavljam vse vas in tiste, za katere ste prosili.

(46) Kurešček, 30. avgusta 1992

Marija nas je čakala pri 12. postaji križevega pota.

Hvaljen Jezus! Veselim se ob vsaki svoji zmagi med ljudmi. Danes je veliko veselje v mojem Srcu, ko z vami slavim zmago na Kureščku. Moj blagoslov bo spremljal vse, ki ste vzeli resno moje želje po obnovi tega svetišča, in vse, ki ste z delom in denarjem omogočili obnovo cerkve.
To je moj kraj, kraj velikih milosti. Verujte in zaupajte mi. Moje in Sinovo Srce vas čaka.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki, odpiram vrata svojega svetišča in vas vabim, da bi radi prihajali sem darovat svete daritve in bili v službi sprave in molitve. Tudi v vaših osebnih in duhovniških stiskah radi prihajajte sem. Kraljica miru sem. Vas, sinovi duhovniki, čakam na poseben način. Prihajajte in vodite k meni svoje ovčice, in med vami bo več miru in veselja.

Vsem, ki ste tukaj, in vsem, ki ste zanje prosili, dajem blagoslov.

(47) Kurešček, 5. septembra 1992

Zaustavljajte in gasite ogenj sovraštva z ognjem ljubezni, odpuščajte s ponižnostjo. Tekmujte, kdo bo uspešnejši v delitvi miru. Molite za nasprotnike in jim odpuščajte.

Bojte se soditi, da sami ne boste med obsojenci.

Moji sinovi duhovniki, vas pa vabim, da se z ljubeznijo ter veliko skrbjo in odgovornostjo posvečate službi sprave. Z delitvijo Božje milosti ostajate tudi sami v moči milosti.

Ostanite moji zvesti otroci!

Moj blagoslov naj bo z vami, še posebej blagoslavljam bolnike in invalide.

(48) Kurešček, 3. oktobra 1992

Moje veselje ste, saj vas je tudi na tem kraju vedno več pri meni. Še bolj si prizadevajte, da bo evangelij vaše življenje. V posebno zadovoljstvo so mi duhovniki, ki se odpirajo mojemu in Sinovemu Srcu. Moj blagoslov je z vami.

(49) Kurešček, 7. novembra 1992

… Več lažnivih prerokov in učiteljev prihaja med vas v mojem imenu. Čujte, ker ne veste, od kod in kdaj pride volk.

Duhovniki, varujte svoje staje. Volkovi vdirajo in skušajo razkropiti ovce, ki so vam zaupane. Vaša odgovornost je velika.
Bodite ob meni in z menoj in ne bojte se. Ne zanašajte se na svoje sposobnosti, na svojo moč in znanje. Le Troedini Bog je vaša moč, jaz pa sem vaša zanesljiva pomoč.

Nihče ne bo šel s Kureščka brez mojega blagoslova, če bo le prišel sem z dobrim namenom, to vam obljubljam. Poseben blagoslov bom delila tistim, ki se bodo zatekali k meni v stiskah in preizkušnjah, dušnih in telesnih, in tistim, ki iščejo mir.

Blagoslavlja vas moje materinsko Srce.

(50) Kurešček, 13. novembra 1992

Hvaljen Jezus! Povabila sem te, da bi ti razkrila veliko nevarnost, ki preti vam, udom Cerkve.

Teološka znanost mnogim uničuje vero. V pomanjkanju vere širijo človeško teologijo, zato je veliko ljudi v krizi vere. Posebno hudo je, ker se ta kriza loteva nekaterih duhovnikov. Kriza vere je vzrok tudi za druge zmote.

Molite, vsi moji otroci, da vas ne bo zastrupljala zmotna teologija, ki jo nekateri imajo za znanstveno. Molite za profesorje teologije, za vzgojitelje, posebno za vzgojitelje bodočih duhovnikov in redovnikov, in za vse predstojnike v Cerkvi, da bodo razvijali resnično teološko znanost, ki bo krepila vero in ne bo duhovno razjedala človeka.

Nekateri teologi v Cerkvi razvijajo napačno modroslovje, vse želijo razložiti razumsko, zato razlagajo, da ni čudežnih Božjih posegov, da ni angelov, ne očeta zla in tudi ne zlih duhov. To je strašna zmota, ki ruši pravo duhovnost in daje satanu veliko možnosti za delovanje.

Duhovniki morate skrbeti za pravi duhovni tok, zato bodite zvesti evangeliju in nauku Cerkve. Izogibajte se duhovnostim, ki niso evangeljske, posebno še, ker so zaradi svoje lahkotnosti ljudem všeč. Zveličanje je bilo drago plačano. Zato ga potrjujmo z evangeljskim življenjem, z odpovedjo, molitvijo in postom.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi, ne ločujte se od svojih škofov in predstojnikov. Bodite eno z njimi, kot sta eno Oče in Sin. Zvestobo evangeliju in Cerkvi bom tudi jaz blagoslavljala.
Molite, da ne zaidete v skušnjavo; zapeljevanje je veliko in močno. Bog je vsemogočen.

Zelo rada vam bom pomagala. Bodite ob meni, zaupajte mi. Vaša Mati sem.

Sobratov, ki so v preizkušnji, ne pustite samih. Naj se izkaže vaša ljubezen do njih. Pomagajte jim!

Videc je vprašal Marijo, kaj naj stori s temi sporočili. Odgovorila mu je:

Objavi ta sporočila, saj so za vso Cerkev. Moj blagoslov bo nad vami.

(51) Kurešček, 5. decembra 1992

Ne bodite v skrbeh zaradi tistih, ki ne sprejemajo vas in mojih sporočil. Ponovno vam pravim: Ne dokazujte resničnosti mojih sporočil in moje navzočnosti in ne prepričujte tistih, ki tega ne verjamejo. Nekateri so slabovidni, zato ne vidijo mojih dokazov, ki sem jih že dala. Molite zanje, da ozdravijo in spregledajo.

Nezadržno naraščanje števila romarjev bodo spremljala tudi druga znamenja. Videli in prepoznali jih bodo tisti, ki imajo duhovno zdrave oči in vero v Sina, ki govori po meni.

Ljubiti je največja zapoved. Ljubite Boga, ljubite tudi mene in dokazala vam bom, da sem z vami. Skrbite za tiste, ki so vaše pomoči potrebni. Ljubite svoje duhovnike in molite zanje, saj vam po njih pritekajo milosti.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki! Ljubite in podpirajte se med seboj. Drug drugega spodbujajte k zvestobi in ljubezni Tistemu, ki vas je poklical. Tudi jaz čakam, da bi se mi še bolj približali, kajti mnogi med vami so v veliki preizkušnji prav zato, ker so daleč od mene.

Blagoslavljam vas vse, posebno še bolne, preizkušane in trpeče.

(52) Kurešček, 2. januarja 1993

Nebeški Oče, ki je Stvarnik vsega, je v svoji neskončni ljubezni vse čase skrbel za človeški rod. Svoje ljudstvo je vodil po očakih in prerokih. Kadar je ljudstvo upoštevalo Božjo voljo in živelo po njej, jih je spremljal blagoslov, neposlušnost pa so spremljale hude posledice.

Tudi zdaj Bog prav tako vodi svoje ljudstvo. Svojo voljo naznanja po Cerkvi, po njenih dokumentih, ki jih sv. oče razglaša po navdihnjenju Svetega Duha. Prav tako Bog govori po meni, ki sem vaša Mati. Cerkveni dokumenti, ki jih izdaja sv. oče, in moja sporočila so delo Svetega Duha.

Človeštvo in tudi posameznike, ki živijo po Očetovi volji, spremlja blagoslov, neposlušnost pa ima hude posledice.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi! Spoznavajte, kaj vam Bog govori po Cerkvi in njenih dokumentih, ki so napisani po navdihu Svetega Duha. Živite tudi moja sporočila, ki jih narekuje moj Sin.

Učite ljudi in izpolnili boste svojo odgovornost za duše, ki so vam zaupane, deležni boste Božje pomoči in blagoslova, osebno boste doživeli Božje delovanje.

Z vami molim za poslušne in neposlušne, vse, ki se trudijo živeti po Božji volji, pa tudi blagoslavljam.

(53) Kurešček, 6. februarja 1993

Hvaljen Jezus! Kako prijetno mi je pri srcu, ko vas vidim vedno več. Še posebej blagoslavljam tiste, ki so prišli od daleč, in tiste, ki se trudijo, da bi čimveč ljudi slišalo moj glas in voljo Svete Trojice, ki vam jo sporoča po meni, in tiste, ki se trudijo, da bi se moj glas slišal po vsem svetu.

Ponovno sporočam Božjo željo, da delate in skrbite za mir, za edinost v Cerkvi. Duhovniki in vsi verniki, bodite ob svojih škofih! Molite in si prizadevajte, da bo zli duh, ki vnaša v Cerkev neenotnost, neposlušnost in razdvajanje, brez moči in vpliva.

Bodite drug drugemu luč, pomoč in opora. Ne sodite, temveč ljubite.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki! Hvala vsem, ki ste zvesti in se ne ozirate na tiste, ki se spotikajo in padajo ob vaši ljubezni do mene, ob vaši gorečnosti in zvestobi. Svetloba kaže pot iz teme.

Žalostim se zaradi tistih duhovnikov, ki so zadovoljni v svojem ugodju, v svojih zmotah, ki so razdvojeni, navezani na dobrine tega sveta in celo nezvesti. Ne sodite jih, molite zanje, ljubite jih in jim z zgledom kažite pot.

Z velikim veseljem blagoslavljam vse, posebej še bolne, obtežene s križem, in moje zveste sinove duhovnike, ki so vedno pripravljeni služiti Bogu in ljudem.

(54) Kurešček, 10. februarja 1993

3. obletnica

Hvaljen Jezus! Tri leta sem na poseben način na tem kraju. To je že od zdavnaj moj kraj. Vsi, ki ste imeli odprte oči in srce, ste v teh letih lahko videli in doživeli mojo navzočnost in moje delovanje.

Obljubljam, da bo z gradnjo novega svetišča na Kureščku, posvečenega Sveti Trojici, rasla tudi Cerkev in se duhovno bogatila. Ne samo tukaj, na mnogih mestih po svetu bodo oživele Cerkve, ki so že skoraj mrtve.

Kraljica miru sem. Zaupajte mi! Odpravite sovraštvo in zaustavite vojno z molitvijo, odpuščanjem in spravo.

Letošnji mesec maj naj bo še posebej posvečen molitvi in delu za spravo, da bodo nebeške sile premagale zlo in temo, ki vdirata med narode in v Cerkev. Združite se z menoj in zmagovali bomo.

Sporočila, ki jih dajem v Medžugorju in na Kureščku, se med seboj dopolnjujejo, zato jih jemljite kot eno, kot en sam Božji nagovor. Le malo je tega, kar se nanaša samo na Kurešček. Sporočila so namenjena vsemu svetu.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki! Danes se še posebej veselim vseh duhovnikov, ki se mi posvečajo, se mi izročajo v službo in romajo k meni. Poseben blagoslov ste tisti moji sinovi, ki se ne ozirate na spotikanja drugih in romate k meni v Medžugorje in na Kurešček. Zato vas z velikim veseljem blagoslavljam, da bi bili še močnejše svetilke in žive priče, kako Bog po meni izliva svoj blagoslov.

(55) Kurešček, 6. marca 1993

Skupaj smo molili sv. križev pot. Na 12. postaji (Jezus umrje na križu) se je med molitvijo prikazala Kraljica miru. Kot vsakokrat sem padel na tla. Marija je rekla: »Glej Božjo ljubezen!« Nato je izginila in na njenem mestu sem zagledal tri križe, v sredini Jezusa, ob straneh pa razbojnika. Ko sem pogledal Jezusa, se je moje telo spremenilo v eno samo strašno trpečo gmoto. Bolečina ni dolgo trajala, prekrila ali izničila jo je blaženost in ljubezen, ki je še nikdar nisem tako doživel; ta ljubezen ni bila moja, ampak Gospodova. Med tem občutenjem blaženosti in ljubezni sem zaslišal neznan, pritajen glas: »To je ljubezen, ki je močnejša od trpljenja.« Tedaj sem zagledal neskončno množico ljudi. V ospredju so bili duhovniki, škofje, redovniki in redovnice. Bili so sicer pomešani med druge ljudi, vendar jih je bilo največ. Pritajeni glas mi je spet rekel: »To je človeštvo vsega sveta in vseh časov.« Ob tem sem zaslišal Kristusov glas: »Oče, odpusti jim, saj ne vedo, kaj delajo!«
Pred menoj so se spet pojavili križi in nekaj ljudi, stoječih pod njimi. Razlegalo se je strašno vpitje žaljivk, desni razbojnik pa je pogledal Gospoda in mu rekel: »Jezus, spomni se me, ko prideš v svoje kraljestvo!« In Zveličar ga je pogledal in ga odrešil: »Še danes boš z menoj v raju.«
Jezus gleda na nas, na vso množico, in se s pogledom ustavi na ženi, ki jo prepoznam kot Mater Marijo; na njeni desni stoji dekle, na levi mladenič. Jezus reče Mariji: »Žena, glej tvoj sin!« Potem pogleda mladeniča in dekle in reče: »Glej, tvoja Mati!« Ko to reče, pogleda po vsej množici. Neznani glas še pravi: »Od sedaj imate Mater in Ona ima vas.« Kristus stegne roke, kot bi ne bile pribite, in objame vso množico. Po tem objemu nisem ničesar več videl in ne slišal. Ko sem se zavedel, sem jokal od sreče, ganjenosti in posebne polnine. Velika sreča je bila doživeti kratkotrajne strašne bolečine in prelitje teh bolečin z ljubeznijo, s katero je Gospod odrešil svet. Vse to je nepopisljivo.

(56) Kurešček, 3. aprila 1993

Hvaljen Jezus! Ob praznovanju največjih dogodkov v odrešenjski zgodovini človeštva, ki je pred vami, doživeto odkrivajte Božje skrivnosti o ceni, s katero nas je Oče odrešil. Želim, da bi v zmagoslavju vstajenja doživeli in dosegli svojo zmago in vstajenje.

Še vedno vas kličem in vabim k molitvi. Molite in živite evangeljsko. Samo to je vaše orožje proti zlu, samo tako boste rešili svoje probleme.

Ne občudujte lepote mojih sporočil, temveč jih sprejmite in živite.

Ostanite v edinosti in se trudite za edinost v Cerkvi. Bodite povezani z duhovniki in škofi. Ne govorite in ne širite slabih stvari o svojih duhovnikih. Tudi če kdo od njih ni dober človek, je kot duhovnik delivec Božjih milosti.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi! Pazite, da ne boste hodili za ovcami, ki od vas pričakujejo močnejšo hrano. Hodite pred čredo in prisluhnite tistim, ki so lačni in žejni molitve in duhovne rasti. Ne ozirajte se na večino, ki je zadovoljna z duhovno plitvino, ozrite se na tiste maloštevilne ovce, četudi je ena sama ali dve, ki želijo z vami moliti in pričakujejo od vas pomoč pri duhovni rasti. Ti dve ovci sta seme in blagoslov za župnijo; ne bosta ostali sami.

Odprite srca, da boste lahko sprejeli velikonočni in moj blagoslov.

Svoj posebni blagoslov dajem invalidom, bolnikom, ostarelim in zapuščenim.

(57) Kurešček, 8. maja 1993

Mati Cerkve sem, zato bodite z menoj kot živi udje vraščeni v telo, katerega glava je moj Sin. Odklanjajte samorastništvo in se ga bojte. Samo popolna vraščenost v telo Cerkve vam zagotavlja pravilno duhovno hrano. Del, ki je ločen od telesa, je izpostavljen umiranju.

Povabila sem vas že, da se v letošnjem maju še posebej združite v molitvi in še bolj evangeljsko zaživite, ker boste le tako premagali zlo temnih sil. Kjerkoli ste, v kateremkoli svetišču, povezujte se z menoj in po meni s Sveto Trojico, v kateri je vaša moč in rešitev. Ne bojte se, zmagovali bomo. Zdravo telo, ki se hrani s čisto hrano, je odporno proti bolezni.

13. maj je na poseben način moj dan. Bodite na ta dan vsaj eno uro z menoj, skupaj molimo za svetost in zvestobo duhovnikov in vseh, ki so se zaobljubili.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki, ljubite se med seboj in bodite pozorni drug do drugega. Če kdo zboli ali pade, ga ne pustite brez pomoči. V vaših srcih naj ne bo sodbe, samo ljubezen zdravi in dviga padle. Jaz sem z vami, ne bojte se. Samo tisti, ki je brez Matere, je nezavarovan in nemočen, je sirota, ki ga življenje nevarno premetava. Bodite ob meni kot ljubljeni sinovi, in boste varni.

Posebno skrbite, vsi moji otroci, za nemočne, bolne in ostarele ljudi. Tudi vi boste nekoč nemočni in osamljeni.

Moj blagoslov naj vas spremlja in podpira. Pomagajte nemočnim tudi s tem, da jim prinesete moj blagoslov.

(58) Kurešček, 5. junija 1993

Hvaljen Jezus! Pohlep po zemeljskih dobrinah, ugodju in razkošju človeka povsem zaposli. Nima časa za plemenita dejanja, za molitev in ne za Boga. Zato tudi veren človek ostaja pri plitvi veri, svetloba pojenjuje in naposled luč ugasne. Zagospoduje tema in temne sile so dosegle svoj cilj. Prijatelj postane sovražnik, napadeni pa napadalec. Razdirajo se družine, dobri sosedski odnosi se spreminjajo v napetost in prepir.

Kjer zavlada duhovna tema, raste napuh in občutek neodvisnosti od Boga, občutek svobode, ki je v resnici sužnost temnim silam.

Če je tema spodrinila svetlobo v srcu duhovnika, kristjana, ki je že okusil Božjo milost in bil že deležen razodetja, je moja bolečina še večja. Moj Sin trpi z menoj v skrivnostnem Telesu, ko se napadeni verniki spreminjajo v napadalce in iskalce nemira in sovraštva. Zato vas vabim in vam kličem, da živite evangelij in sporočila, ki jih Bog daje po meni. Gasite ogenj napetosti in needinosti v Cerkvi. Bodite trdno ob sv. očetu in ob svojih škofih. K edinosti s škofi vabim posebno svoje ljubljene sinove duhovnike.

Zaradi zvestobe Bogu, evangeliju in mojim sporočilom in zaradi duhovnega poglabljanja boste deležni številnih sodb, nasprotovanj, podtikanj in celo laži. Tolažite se s tem, da je bil vaš Odrešenik pred vami deležen vsega tega in da je po vas tudi še zdaj.

Niste sami, z vami sem jaz, vaša Mati, in moj blagoslov.

(59) Kurešček, 3. julija 1993

Hvaljen Jezus! Z vami, ki ste tesno ob meni, se veselim, da se v svetu širi glas, ki ga po meni pošilja Sveta Trojica vsem ljudem. Zelo počasi prodirajo v srca ljudi moji nasveti, svarila in navodila, hvaležna pa sem vsem vam, ki ste svetel zgled. Vaša poslušnost evangeliju in meni je oznanilo za tiste, ki jih še čakam, da odprejo svoja srca za svetlobo in milost, ki po meni prihaja iz nebes. Bojim pa se za tiste svoje otroke, ki z nevero, nezaupanjem in zakrknjenostjo ovirajo, da bi moj plamen močneje zagorel. Zato vas vabim, da vsem odpustite in z menoj molite zanje. Odpuščajte tudi tedaj, ko vas zadenejo puščice ponižanja, sumničenja, očitkov in podtikanj.

Bodite budni in zvesti, saj živite v silno resnih časih, še resnejši časi pa so pred vami. Premišljujte o vsebini mojih sporočil, živite jih in posredujte drugim. Vse moje hčerke in sinovi ste moje sodelavke in sodelavci pri oznanjevanju Božje ljubezni in milosti, ki vam jo pošilja Sveta Trojica po meni. To ni nov evangelij, to je nebeška pomoč za življenje po evangeliju in za varstvo pred nevarnostjo, ki vam preti. Bog želi, da bi se vsi ljudje zveličali, zato govori po meni in izliva na človeštvo posebno milost.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki! Vsi, ki se odpirate meni in Gospodovim sporočilom, ki vam jih daje po meni, ste mi v veselje. V žalost pa so mi tisti, ki se zapirajo pred dokumenti, ki nastajajo v Cerkvi po Svetem Duhu. Nepoznavanje cerkvenih dokumentov povzroča nasprotovanje novemu duhovnemu vetru, ki želi prenoviti Cerkev in jo zavarovati pred tokovi zlega duha in temnih sil, na katere sem vas že opozarjala.

Moji sinovi duhovniki, ljubim vas. Rada bi, da bi bili še tesneje ob meni, da bi me bolje slišali in spoznali Božjo skrb in ljubezen ter milost, ki jo nebesa po meni pošiljajo Cerkvi za njeno poslanstvo.

Pridite, čakam vas! Želim vam pomagati.

Blagoslavljam vas, ki ste zbrani tukaj, in tiste, ki ste mi jih izročili. Posebej blagoslavljam bolne in nemočne.

(60) Kurešček, 7. avgusta 1993

Hvaljen Jezus! Radost je v mojem Srcu, ker se vedno bolj razplamteva plamenček ljubezni do Svete Trojice, h kateri vas spodbujajo sporočila, ki jih Bog daje človeštvu po meni. Širite jih po vsem svetu, kajti sporočila so izraz posebne Božje milosti. S to milostjo vas želi Božja roka varovati, usmerjati, opozarjati na nevarnost, daje vam sredstva in kaže možnosti, da bi se duhovno prenovljeni v moči Svetega Duha uspešno postavili proti silam zla, ki z veliko močjo in zvijačo pritiskajo na posameznike in Cerkev.

Cerkev je odrešena in odrešuje. Živite kot odrešeni udje Telesa in odrešujte. Božji Sin je bil darovan za vse ljudi.

Čujte in ustvarjajte edinost v Cerkvi, edinost z duhovniki, škofi in sv. očetom.

Uprite se prodiranju neevangeljskih idej in nekrščanskih verstev. Škofje so čuvarji pravovernosti. Vi, moji ljubljeni sinovi, ste njihovi pomočniki. Zato bodite tesno ob njih. Edinost s škofi je vaš obrambni zid.

Molite, molite in še molite, da ne zaidete s prave poti. Rožni venec je vaše orožje. Podkrepite molitev s postom in spokornimi dejanji.

Naj ne bodo tisti, ki me ne sprejemajo in dvomijo o pristnosti sporočil, kot voda na ogenj! Z vami sem z blagoslovom, ki vam ga Bog daje po meni.

(61) Kurešček, 4. septembra 1993

Hvaljen Jezus! Brez sreče ni pravega veselja, sreča pa je samo v Bogu. Kdor je z menoj, je v Bogu, saj sem postala mati Sinu po Bogu Očetu. Ostanite v mojem Srcu, ker boste samo tako zmagovali. Časi, ki so pred vami, ne bodo lahki, vendar bodo tisti, ki so zvesti Bogu in meni, zmagali.

Pred tabo, moj sin, je huda preizkušnja. Križ bo težak, toda zmogel ga boš, ker sem jaz s teboj. Tako hudo bo, kot bi se svet podrl nate, vendar se bo vse razjasnilo.

S hvaležnostjo blagoslavljam vse, ki ste tukaj, in tiste, za katere me prosite. Naj blagoslov spremlja vse, ki se trudijo, da bi moj glas prodrl v svet. Božji klici in svarila, ki jih prejemate, so izliv Božje ljubezni, da bi se vsi zveličali. Potrebni ste moči in modrosti, to pa lahko dobite pri enem samem Viru. Bodite poslušni evangeliju in mojim sporočilom in ostanite zvesti udje Cerkve!

Moji ljubljeni sinovi duhovniki, ljubim vas. V posebno veselje ste mi tisti, ki želite mojo bližino in radi prihajate v moja svetišča, vam zaupane ljudi pa vodite v moje Srce. Moj blagoslov naj pride na vas in po vas na vse ljudi, posebno pa bolne in osamljene.

(62) Kurešček, 1. oktobra 1993

Hvaljen Jezus! Ljubljene hčere in sinovi, kako lepo nam je, kadar smo skupaj z iskrenimi srci in ne s prikritimi nameni. Kdor ne čuti te lepote, se mi še ni približal, da bi ga mogla objeti. Ostanimo skupaj, lepše in lažje vam bo. Ponovno vas vabim k molitvi rožnega venca. Molitev naj bo vaše orožje in varstvo v duhovnem boju. Radi molite rožni venec, saj je to poleg mašnih molitev osrednja molitev. Vrh molitve in Božje bližine je navzočnost pri sveti maši in odkrivanje skrivnosti rožnega venca.

Sin moj, prihajaj sem, kadar moreš. Nisi več vezan na prvo soboto. Pogosto hodi molit pred tabernakelj, kjer je Najsvetejše. Tudi tam se bom srečevala s teboj, posebno v času stiske. Kakor je bil moj sin v vrtu Getsemani deležen angelovega okrepčila, tako boš ti deležen mojega, ko boš v stiski, saj se bo zdelo, kot da so te vsi zapustili. Že zdaj ti povem: s teboj bom.

Veliko moli in daruj svoje trpljenje za moje sinove duhovnike, posebno za tiste, ki so predaleč od mene in so v nevarnih preizkušnjah.

Blagoslavljam vse svoje otroke – tiste, ki imajo zdrav duhovni vid, pa tudi tiste, ki so duhovno slepi.

(63) Kurešček, 4. novembra 1993

Prosim vas, otroci moji, ne umevajte mojih sporočil po črki, temveč po duhu. Črka vas ubija in vam ne pusti, da bi prav razumeli. Prosite Duha za duhovno umevanje. Veliko je nasprotovanj mojim sporočilom samo zato, ker jim črka ni sposobna povedati tega, kar je resnična vsebina mojih sporočil.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki! Odrecite se materialnemu ugodju, ki vas preveč zaposluje in vodi stran od duhovnosti. Pastirji ste. Pasite svojo čredo! Vaša odgovornost je velika. Molite, da ne padete v skušnjave!

Blagoslavljam vse svoje otroke, posebno trpeče, bolne in nemočne.

(64) Kurešček, 2. decembra 1993

Slavi Gospoda in se mu zahvaljuj, ker te je poklical in se ti razodel. Povej ljudem, da sem ti 10. junija 1989 obljubila, da boš postal duhovnik. Tedaj ni bilo upanja, vendar si mi ti zaupal. Moj si, postal si moj ljubljeni duhovnik. Sporočila za druge boš odslej dobival samo občasno. Dano ti bo, kaj piši in kaj govori, in to sporočaj ljudem. Čez nekaj časa boste ti in drugi ljudje razumeli, kar ti zdaj naročam. To je začetek tvojega novega poslanstva.

Ne bodi v skrbeh. Tvoja naloga je moliti, varovati se skušnjav prevzetnosti in tega, da bi se oddaljil od Božje volje. Pazi, da ne boš odvzemal ali spreminjal tistega, kar ti bo navdihnjeno.

Pri tebi bo iskalo pomoči še več ljudi, a glej, da ne boš delal sam in v svojem imenu. Gospod je tvoja moč, modrost in vednost.

Daruj svete maše, daruj pa se ves tudi sam.

Ostani zvest obljubi, ki si jo dal, ko si postal duhovnik. Bodi zvest in poslušen Bogu, Cerkvi, škofu in po njem sv. očetu. To bo vir tvojih moči.

Blagoslavljam tebe, prav tako vse svoje ljubljene sinove duhovnike in vse svoje otroke.

(65) Kurešček, 10. februarja 1994

Hvaljen Jezus! Kraljica miru sem. Vsem, ki ste se trudili, da bi živeli po evangeliju in mojih sporočilih, ki sem jih dajala v zadnjih štirih letih na tem kraju, obljubljam pomoč, podporo in blagoslov.

Moje svetišče je obnovljeno. Tudi mnoga srca, ki so svetišča Boga samega, so bila na tem kraju prenovljena in so našla mir. Vsi, ki ste našli mir, spravo z Bogom in ljudmi, bodite žive priče o srečevanjih z menoj in o mojem resničnem delovanju.

Tudi duhovniki spovedniki bodite žive priče, saj so spovedi na tem kraju dokaz resničnih spreobrnjenj, kajti obljubila sem, da bo to milostni kraj zdravljenja dušnih bolezni in ran za vse ljudi, ki se bodo zatekali v moje in Sinovo Srce. Le duhovno slabovidni in slepi ne vidijo, kako Bog deluje po meni.

Ne menite se za poniževalne pripombe. Vedno več bo živih prič, da sem jaz tukaj, da delim mir in ozdravljam bolne duše. To je milostni kraj miru in sprave z Bogom in ljudmi.

Še naprej se trudite, da boste moji živi pričevalci.

Molite in si prizadevajte, da bodo hitreje dozorele okoliščine za začetek gradnje cerkve Svete Trojice in da bo šel moj glas po vsem svetu.

Ne dokazujte resničnosti mojih prikazovanj in mojih sporočil. Za duhovno dobro odprtim srcem bom sama spregovorila.

Ljubljene sinove duhovnike vabim, naj se odzovejo in mi sledijo. Ne kličem vas, da bi slepo verovali. Odprite srca, da bom lahko vstopila vanje.

Sin moj, bodi pogumen. Nisi sam, s teboj sem jaz in mnogi verni. Tudi tedaj, ko boš doživljal samoto, bomo s teboj …

Blagoslavljam vas, posebno tiste, ki mi sledite, ter bolne in nemočne.

Mr 2, 14-17

(66) Kurešček, 29. aprila 1994

Hvaljen Jezus!

Sin moj, vem za tvojo stisko in bolečino. Nisi prvi, ki trpiš zaradi grde obdolžitve, zaradi laži in sovraštva.

Moj sin Jezus Kristus je bil, pod hudimi obtožbami, nedolžen obsojen na smrt. Glej nanj in ne boš opešal. Zaupaj. Ogenj sovraštva bo pogašen in brez moči. Bog je sodnik, pred katerim ni nič skrito. On tudi ve, v čem si grešil. Vse ti je odpustil. Ve pa tudi, da nisi storil tega, česar te dolžijo. Tudi groženj se ne boj. Svet je poln gorja in krivic.

Moje in Sinovo Srce je strašno žaljeno, zato želim, prosim in naročam: zadoščujte z molitvijo, postom in darovanjem vašega trpljenja za hude žalitve. Nenehno odpuščajte in potrpežljivo sprejemajte krivice, bolečine in trpljenje. Učite se vrednotiti vsakovrstno trpljenje. Le trpljenje kot vrednoto lahko darujete za zadoščevanje in druge namene. Trpljenje, ki ni ovrednoteno, je dvojno trpljenje.

Vem za nasprotovanja meni in vam, ki mi sledite in ste poslušni mojim sporočilom … Ne pustite se vznemirjati od tistih, ki ne sprejemajo resno Božje milosti, ki jo Bog pošilja po meni, in so mnogi celo žaljivi. Bodite odpuščajoče potrpežljivi.

Združujte se v molitvene skupine in skupnosti in se posvečujte mojemu in Sinovemu srcu. Kjer molita le dva, se jima bo pridružil še tretji in že bo družina, ki se lahko posveti mojemu in Jezusovemu Srcu. Še v posebno veselje mi bo, če taka molitvena skupina nastane v družini zakoncev in njih otrok. Molite in skrbite, da bi bile družine zdrave in da bi se spreminjale v molitvene družine mojega in Sinovega Srca.

Bodite luč v temi.

Koliko ljudi je med vami nekrščenih!

Koliko ljudi je tudi po krstu mlačnih ali celo mrtvih za Boga, ne da bi bili nanje pozorni, ne da bi vas za te ljudi zaskrbelo. Mnogi ste kljub temu zadovoljni s svojo duhovnostjo. Ni vam treba iti daleč, da spolnite Jezusovo naročilo: »Pojdite po vsem svetu in oznanite evangelij!« Ta svet je med vami. Živite evangelij med njimi. To bo najmočnejše oznanjevanje.

Posvečujte sebe, svoje družine, narod, kateremu pripadate, in ves svet z molitvijo, postom in zadoščevanjem, posebno s premišljevanjem skrivnosti rožnega venca.

Veselite se novokrščenih, posebno odraslih, ki se svobodno odločajo za krščansko življenje.

Z veseljem sprejemajte medse tudi izgubljene brate in sestre, ki so se pobrali in se vrnili v objem matere Cerkve.

Mojim ljubljenim sinovom duhovnikom pa izražam veliko željo, da bi bila na Kureščku vsak dan sveta daritev. To bo velik blagoslov, ne samo za Slovenijo, ampak za vso Cerkev. Tudi duhovniki sami, ki bodo darovali svoj čas in trud za svete maše v tej cerkvi, bodo občutili moj blagoslov.

Moj blagoslov naj pride na vas vse, posebno še na bolne in nemočne moje hčere in sinove.

(67) Javornik, 4. junija 1994

Hvaljen Jezus! Romarski kraj Kurešček postaja za vas, moje otroke, ki ga obiskujete, kraj milosti in blagoslova. Mnogi so to že občutili, zato naj bodo žive priče Božje prisotnosti in Božjega delovanja.

Vaša najmočnejša prošnja je hvaležnost za že prejete milosti in blagoslove. Odpuščajte in bodite pripravljeni za spravo z vsakim človekom, ki ima kaj zoper vas ali vi kaj proti njemu. Molite za dar ljubezni in moč odpuščanja. Molite za mir v vaših srcih.

Dopustite, da Vsemogočni v vas prebudi ljubezen do življenja in spoštovanje do spočetih in še nerojenih otrok. Obljubljam vam pomoč. Če boste sprejeli novo življenje, bo tudi vaše življenje lepše in polno miru. Niste sami, z vami sem jaz, Božja Mati.

Postavite znamenje križa in začnite moliti na kraju, kjer sem vam pokazala, da naj bi stala cerkev Svete Trojice.

Ponovno vam naročam: Živite evangelij in sporočila, ki jih Bog pošilja po meni. Medžugorski dogodki in moja sporočila, ki jih tam dajem, naj vam bodo svarilo in poduk. Moj odgovor na molitve v Sloveniji naj bo svetu v pričevanje o moji navzočnosti. Rešeni ste po milosti – kot odgovor na vero maloštevilnih. Nebesa čakajo na vašo hvaležnost. Ne pripisujte uspehov človeški modrosti in moči. Čujte, da boste prepoznali Božjo roko, ki vas blagoslavlja. Bodite luč; temne sile bežijo samo pred lučjo.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki! Vsak duhovnik, ki odpre srce moji ljubezni in moji govorici, mi je v posebno veselje. Vsak vaš pogled v mene, vašo Mater, vsak vaš korak, s katerim vodite k meni ljudi, ki so vam zaupani, je meni v veselje, vam pa v blagoslov. Gorje duhovniku, ki je brez mene, svoje Matere. Pot k Bogu je veliko težja in bolj strma.

Sinovi duhovniki, ljubite se med seboj, pomagajte drug drugemu in obiskujte osamljene in vase zaprte sobrate. Zaupajte se mojemu varstvu in moji pomoči!

Blagoslavljam vas, moji ljubljeni duhovniki, blagoslavljam pa tudi vse ljudi, ki vas podpirajo, vas ljubijo in molijo za vas.

Ljubim vas vse, ki ste moji otroci, zato vas blagoslavljam, posebno blagoslavljam trpeče in osamljene.

(68) Kurešček, 6. julija 1994

Hvaljen Jezus!

……

Blagoslavljam vas, moje otroke, ki se trudite, da živite evangelij in moja sporočila. To je vaša moč v prizadevanju za svetost in rast v veri. Ne dvomite o moji pomoči. Nič ne skrbite, kako boste zmogli, kar vam je naročeno. Samo odprite svoja srca za vse Božje in prisluhnite Božjemu navdihu, in dano vam bo kaj, kdaj in kako storiti. Bodite tempelj, kjer prebiva Bog in tudi moja prisotnost vam ne bo skrita.

Molite za vse duhovnike in tudi hvaležni bodite za vse tiste duhovnike, ki vam pomagajo pri duhovni rasti in vas oskrbujejo z zakramenti.

Priporočajte vse duhovnike in bogoslovce, redovnike in redovnice ter pripravnike za redovno življenje škofu Vovku in mojemu Srcu.

Želim, da se v večjem številu srečate z mano tu na Kureščku in drugod. Posebej želim biti s tistimi, ki zaradi bolezni, invalidnosti ali starosti ne morejo od doma. V srcu in veri naj se obrnejo k meni, in jaz bom z njimi.

Vsem stiskanim in preizkušenim svetujem, da se v priprošnji izročajo škofu Vovku.

Molite in se posvečujte, da postanete žive celice družinam mojega in Sinovega Srca.

Ne pozabljajte, da je tudi na Kureščku milostni kraj sprave in miru. Molite! Molite! In kdor ne more odpuščati, naj zopet moli, in prejel bo dar in moč odpuščanja.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki! Hvala vsem vam, ki duhovno oskrbujete moje otroke tudi na tem kraju milosti. Vsi ste deležni mojega blagoslova in varstva. Ostanite prizadevni in v ljubezni do Boga, Cerkve, do mene in do vaših škofov ter predstojnikov.

Tudi moje hčere redovnice vabim, da ostanejo zveste obljubam in predstojnicam in tako ugajajo Bogu in meni, v Cerkvi pa bodo svetle lučke in po svojih molitvah vir milosti za mnoge, posebej še za duhovnike.

Vse vas moje otroke blagoslavljam, posebno še nemočne in osamljene.

(69) Javornik, 5. avgusta 1994

Hvaljen Jezus! Danes je moj dan. Bogu Stvarniku sem hvaležna, da me je izbral in vtkal v svoj odrešenjski načrt in me vam, mojim otrokom, podaril za Mater in za Mater Cerkve.

Vsako srečanje z vami mi je v veselje, posebej še, če ste poslušni evangeliju, mojim sporočilom in mojim vabilom. Danes bom s svojimi priprošnjami in blagoslovi še posebej s tistimi, ki ste se odzvali mojemu vabilu in me obiskali v mojih svetiščih.

Ponovno vas vabim, da molite za edinost v Cerkvi, za duhovnike in za vse, ki delajo v Cerkvi. Molite za mir in neprestano odpuščajte. Vse, ki živijo v redovnih hišah, posebno svoje ljubljene hčere redovnice, vabim h goreči molitvi za duhovnike, za vse duhovne poklice in za mir v svetu.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki naj skrbijo za dobro duhovno pašo in varno vodijo ovce, ki so jim zaupane. Pri meni je dobra paša in varnost, vodite duše k meni in po meni k Bogu. Bodite žive priče Božje ljubezni in priče moje navzočnosti in mojega delovanja.

Blagoslavljam vas, posebno tiste, ki se trudite in ki svetite kot luč. Vse bolne in nemočne, zapuščene in osamljene, vse, ki ste v stiskah in želite biti z menoj, še posebej blagoslavljam.

(70) Kurešček, 9. septembra 1994

Hvaljen Jezus!

Bodi hraber. Ne omagaj. Zaupaj mi kot doslej, saj si moj. Še hujše preizkušnje pridejo nadte in na tiste, ki zaupajo v moja sporočila, dana v Medžugorju in po tebi. Sprejemajte težo nevere, nasprotovanja in podtikanja. Jaz bom uredila, da bo svet spoznal, da so moji klici in svarila samo izliv Božje ljubezni, ker Bog ljubi vse ljudi in želi, da bi se vsi zveličali.

To sporočilo je namenjeno za ohrabritev tebi, vsem duhovnikom in vsem tistim, ki me slišijo.

Posebej pa prosim vse redovnice, invalide in vse ostale, da molijo za dober duhovni sluh, da ne bo nikogar, ki ne bi slišal o tej Božji ljubezni.

Ne bojte se tistih, ki vam bodo zaradi zakrknjenega srca nasprotovali. Vaša Mati sem. Blagoslavljam in vodim vas k izviru življenja in moči – k Sveti Trojici.

(71) Kurešček, 4. oktobra 1994

Hvaljen Jezus! Veselite se z menoj, ker se moj glas sliši vedno bolj daleč. Moji otroci, ki so mi poslušni, se zbirajo k molitvi v svetiščih in domovih. Vedno več jih prihaja in vedno bolj od daleč tudi na Kurešček. Žalostna sem zaradi slepote nekaterih, sicer meni zvestih, ki menijo, da samo na enem kraju in po eni sami osebi govorim Cerkvi in svetu. Bog je ljubezen. Njegova milost je neizmerna, jaz pa sem srednica te milosti. Po meni kliče, vabi, uči in svari.

Ne menite se za očitke tistih, ki se zadovoljujejo z duhovno plitvino. Imajo svetilke, vi pa jim izmolite olje, obenem skrbite, da ne padete v malodušje, da tudi vam ne zmanjka olja.

Ponavljam svojo veliko željo – molite za duhovnike. Materializem in slabi vplivi okolja razjedajo in slabijo duhovnost mnogih duhovnikov. Opuščanje molitve povzroča neodpornost proti slabim vplivom in slabostim, ki so v človeku.

Vse svoje otroke prosim: molite, postite se in v ljubezni zadoščujte za grehe proti ljubezni. Duhovnike priporočajte škofu Antonu Vovku. Priporočajte se mu tudi v vaših potrebah.

Tudi vas, moji ljubljeni sinovi duhovniki, prosim, veliko molite, postite se in se posvečujte, ker temne sile tudi med vami močno delujejo. Priporočajte se škofu Antonu Vovku, ki je vaš veliki priprošnjik. Odgovoril vam bo s svojo priprošnjo in Cerkev mu bo priznala posredništvo.

Vsi moji otroci, skupaj z mojimi sinovi duhovniki skrbite za edinost v Cerkvi, edinost s sv. očetom, škofi in duhovniki. Vaša ljubezen in dela vere naj bodo znamenje svetu, da ste moji otroci.

Vse vas blagoslavljam, posebno še bolne in osamljene.

(72) Kurešček, 27. oktobra 1994

Hvaljen Jezus! Mnogi ne verujejo, da me Bog pošilja med vas in da je to posebna milost za Cerkev in za svet. Bog Oče je dal svojemu ljudstvu zapovedi, po katerih naj bi živeli. Če Bog ne bi bil tudi Bog ljubezni in usmiljenja, bi neposlušne zapovedim kaznoval in pokončal, a jih ne, temveč jih je klical in opozarjal po očakih in prerokih, v novi zavezi pa pošilja mene, da izlivam na Cerkev in vse človeštvo posebno milost. Oče po meni vabi, kliče, svari in opozarja, da so, kot že velikokrat v zgodovini človeštva, temne sile spet z veliko zvitostjo in močjo na delu. Te sile hočejo človeku odvzeti vero v absolutnega Boga, razbijati edinost v Cerkvi in sploh med ljudmi in pahniti človeka v nezvestobo Bogu in Cerkvi.

Papež, namestnik Glave Cerkve, škofje in duhovniki ter vsi moji zvesti otroci so še posebej cilj satanskih sil, ki jih hočejo razdvojiti in uničiti vse, kar je Božjega.

Ljubljeni sinovi duhovniki in vsi moji otroci, ostanite zvesti in ne bojte se. Svete Trojice ne morejo premagati nobene sile in jaz, vaša Mati, sem z vami. Blagoslavljam vas, posebno še trpeče.

(73) Javornik, 3. decembra 1994

Hvaljen Jezus! Hvala vsem, ki me poslušate in mi sledite. Vsi, ki se trudite, da bi moj glas prodrl v svet, ste mi v veselje. Kličite in vpijte, da bi vedno več ljudi spoznalo Božjo milost, ki jo iz nebes prejemate po meni. Vpijte kot Janez Krstnik: Spreobrnite se, približalo se je Božje kraljestvo!

Posnemajte Božjega služabnika papeža, saj je zvesti glasnik Glave Cerkve. Sodelujte s svetim očetom za prenovo Cerkve. V dokumentih Cerkve in papeževih govorih je podana pot, način in sredstva, kako naj se prenavlja Cerkev. Spoznavajte te dokumente in spoznali boste znamenja časa, v katerem živite.

Ponavljam naročilo: Molite in si vsak po svojih močeh prizadevajte za edinost v Cerkvi, saj je prav razbitje edinosti glavni cilj temnih sil.

Molite za svetost in zvestobo duhovnikov!

Poslušanje in izvrševanje Božje volje, ki se tudi po meni izliva na vas, je vir blagoslova in duhovnih moči.

Blagoslavljam vas, posebno še nemočne in osamljene.

(74) Kurešček, 10. februarja 1995

Hvaljen Jezus! Blagoslovljeni vsi, ki ste se zbrali ob meni na današnji dan. Nemalo milosti in miru je bilo od mojega prvega srečanja z vami na tem kraju podeljeno tistim, ki so milost in mir iskali. Vsi, ki ste to doživeli, bodite žive priče in glasniki Božje milosti, ki je ljubezen.

Vsi moji otroci, ki se zbirate ob meni tudi na tem kraju milosti, posebno pa duhovniki, ki darujejo sveto mašo in so v službi sprave, so deležni mojega posebnega blagoslova in varstva. Obljubljam, da se bom tukaj še srečevala z vami.

Moj sin Šmaverski bo v hudi preizkušnji. Podprite ga z ljubeznijo in molitvijo.

Kraljica miru sem. Blagoslavljam vse, posebno še tiste, ki bi bili radi z menoj na tem kraju, pa niso mogli priti zaradi bolezni, in tiste, ki nimajo nikogar, da bi jim pomagal priti sem. Obljubljam jim, da bom z vsemi tam, kjer so, samo če želijo biti z menoj.

(75) Javornik – v kapeli, 13. aprila 1995

Hvaljen Jezus!

Bil sem v veliki stiski in trpljenju. Tedaj pride Ona, Mati Marija, in reče:

»Sin, nisi sam. Poznam tvoj križ. Podpiram te. Glej na križ, na katerem visi Zveličanje sveta, in na moj križ, ki ga nosim v velikonočnih dogodkih, in lažje ti bo. Ti še nisi na križu velikega petka, a pripravljaj se nanj. Ne boj se, moja roka je s teboj.

Tudi Cerkev, ki je skrivnostno telo mojega Sina, glava telesa pa je On sam, še ni v najhujšem trpljenju, zato vse ponovno svarim pred temnimi silami, ki vdirajo v Cerkev. Ena izmed por, skozi katero vdira temna sila v Cerkev, je tudi očitanje slabosti ljudem v Cerkvi.

Le molitev, post in žrtve so uspešno sredstvo zoper moč in zvijačo temnih sil. Ne nasedajte napihovanju in zlim govoricam! Satanov cilj je, povzročiti nemir in razbijanje edinosti v Cerkvi.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki! Delivci milosti ste. Bodite luč v temi. To boste zmogli le v zvestobi služenja, v ponižnosti in uboštvu. Predajanje razkošju vodi v ohlajanje gorečnosti, ker je temelj še za ostale slabosti in grešnosti. Bodite ob meni in z menoj in ne bojte se križa svoje službe.

Vaša Mati sem, zato vas vse blagoslavljam, posebno še tiste, ki ste obremenjeni s križem trpljenja.«

(76) R.K., 20. maja 1995

Hvaljen Jezus! Prinašam mir in blagoslov vsem, ki se trudite živeti evangelij. Moja sporočila so dodatni izliv Božje milosti. Mnogi so gluhi, zato jim Božje usmiljenje večkrat isto ponavlja; saj je Božja volja, da bi se vsi zveličali. To je milost, namesto zaslužene kazni.

Bog sebi vedno izbira služabnike. Tudi meni, vaši Materi, je dano, da si izberem tiste, po katerih govorim. Ker med zemljani ni popolnih ljudi, uporabljam nepopolne, ki se trudijo, da bi bili sveti. Otroci, ki še niso obremenjeni, in taki odrasli, ki imajo otroško srce, so izbranci v mojem poslanstvu.

V veselje ste mi vsi, ki uravnavate svoje življenje po evangeliju in mi sledite. Bodite moje žive priče. In hrabri bodite.

Mojim sporočilom ničesar ne dodajajte in ničesar ne odvzemite. Širite sporočila, ki vam jih dajem. So Božje vodilo in milost, dana vsej Cerkvi in vsem ljudem.

Sin, ne trepetaj pred neznanim. Zaupaj v Božjo pomoč, ki je s teboj tudi po meni. Bodi poslušen tudi v stvareh, ki jih ne razumeš.

V dneh samote, ki sem ti jih določila, ti bo dano vse, kar potrebuješ. Drži se navodil, ki sem ti jih dala.

Blagoslavljam vas, posebno preizkušane in tiste, ki imajo težave zaradi zaupanja vame, Božjo poslanko, in v moja sporočila.

(77) R.K., 3. junija 1995

Hvaljen Jezus! Drage hčere in sinovi! Petega avgusta se želim srečati z vami v mojih svetiščih, tudi na Kureščku. Želim se na ta dan veseliti z vami.

Pri molitvenih in drugih srečanjih preberite po eno izmed mojih sporočil, od začetnih naprej, jih premislite, se o njih pogovorite in si odgovorite, kako ste uresničevali moje želje in naročila.

Naročam, prosim in vabim vas: Živite po evangeliju in širite moja milostna sporočila.

Molite za vse teologe, posebno še za znanstvene teološke raziskovalce, profesorje, veroučitelje ter vzgojitelje, da bi ostali na čvrstih evangeljskih, Kristusovih temeljih. Ta moja želja velja za vso Cerkev, posebno še za tista teološka središča in posameznike, kamor že vdira napačni duh.

Trpeče sinove in hčere še posebej prosim, da molijo in darujejo svoje trpljenje za teologe in zdravi nauk, zato jih z vami vsemi blagoslavljam.

(78) R.K., 8. julija 1995

Hvaljen Jezus!

Hvala vsem, ki se z zaupanjem zatekate k meni in po meni k Troedinemu Bogu.

Vaš trud za posvečenje mi je v veliko veselje. Še naprej si prizadevajte, da boste sveti in zgled tistim, ki dvomijo ali pa so v popolni temi. Storite vse, da bi bila moja sporočila objavljena po vsem svetu.

Odprite duhovne oči in spreglejte. Spoznajte vzrok strašnih tragedij in sovraštva med vami. Nespoštovanje Božjih zapovedi in Božje volje ter odklanjanje svaril, ki jih nebeško usmiljenje pošilja po meni, je vzrok, da niste močni proti satanskim silam. Namesto da bi se v moči vere uprli, se še sami vprežete v delovanje zlih sil. Ne videti znamenja in se upirati očitni Božji prisotnosti, kakršna je v Medžugorju in na drugih krajih mojih prikazovanj, pomeni privoliti v strašne dogodke in se vanje vključevati z dejanji neljubezni. Če bi to v Medžugorju slišali nekateri cerkveni in državni voditelji, ne bi bilo toliko gorja, kot ga je.

Preprečite in ustavite vojne strahote in poslušajte vendar, kaj Bog govori po meni. Kakor se sedaj širi ogenj sovraštva, tako se bo, če me boste poslušali, širil duh miru po vsem svetu in na vsa sovražna žarišča.

Svet ni spoznal, kako je Božja milost rešila Slovenijo pred strahotami vojne zaradi maloštevilnih mojih otrok, ki so zvesto ubogali, kar sem jim naročila. Ker ljudje niso spoznali tega znamenja Božje milosti, se je sovraštvo razplamtelo še na nekatera ugasla in na nova sovražna žarišča.

Uvidite in spoznajte, kaj vam je v rešitev. To velja tudi za osebne odnose v družinah in soseskah.

Molite za Božjo modrost, da boste vsi, predvsem pa čuvarji Cerkve, škofje in duhovniki, spoznali in prepoznali, kje in po kom govorim, ker tudi v tem zli duhovi podtikajo svoje služabnike.

Verujte in zaupajte, da sem jaz resnično Božja poslanka med vami.
Hvaležna sem vsem mojim sledilcem, zato jih blagoslavljam. Blagoslavljam tudi tiste, ki so zaradi človeške modrosti previdni. Moj blagoslov naj jim odpira duhovne oči in srce, da bodo v Božji modrosti spregledali in verovali.

Blagoslavljam vse trpeče in jih prosim, naj darujejo svoje trpljenje in molitve za zvestobo in svetost duhovnikov.

(79) R.K., 26. julija 1995

Dan sv. Ane in Joahima

Bil sem v kapeli. Premišljeval sem o Odrešenikovi Materi Mariji. Kapelica se je napolnila z blaženim vonjem in tedaj se prikaže Ona sama: Mati Marija. Pozdravila je kot običajno:

Hvaljen Jezus.

Dolgo časa ni ničesar rekla. Govorila mi je njena prisotnost (brez besed, neslišno). Kakšni občutki, kakšna blaženost, kakšno doživetje! V meni se je utrjevala vera, večala slava in zahvala Bogu in prisotni Materi. Vse to občutje je raslo v meni do take notranje polnosti, da se niti približno ne da opisati. Rekla je:

Vrnil si se k nebeškemu Očetu, zato te je obdaril, da si mnogim postal kakor oče in ne samo brat. Zato povej, da želim, da te tisti, ki te sprejemajo, kličejo »oče« in ne gospod. Bodi brat vsem, tudi tistim, ki te odklanjajo in hudo govore o tebi. Ne naveličaj se odpuščati in biti potrpežljiv ……………… ne boš brez dela. Še več ljudi v stiski se bo zatekalo k tebi po pomoč. Ne boj se, ne boš sam pri delu, podpiral te bo On, ki te kliče. Čas, do kdaj boš njegovo orodje, bo določil On sam, ki je gospodar tvojega življenja. Tudi jaz bom s teboj. Ne boj se križa. Ta bo tvoj spremljevalec do konca. Moli in se posvečuj, Božja pomoč te bo spremljala, da križ ne bo pretežak.

Bodi svet in moj blagoslov te bo spremljal.

(80) Brezje, 5. avgusta 1995 (Marija Snežna)

Nedolgo od začetka molitvene zbranosti, kleče pri oltarju Marije Pomagaj na Brezjah, sem doživel enako stanje kot pri vsakem videnju, samo da sem ostal v klečečem položaju. Nisem padel. (Med samim videnjem se nisem zavedal, v kakšnem položaju sem. Šele po videnju sem ugotovil, da nisem ležal na tleh, ampak klečal.)

Videnje je bilo drugačno kot sicer. Pokazala se je Jezusova postava do pasu. Brez ostre spodnje meje. Čez vse prsi je bilo z rdečim odtenkom nakazano srce. V sredini prsi oziroma srca je bila videti majhna rumena pika – lisa, ki se je naglo približevala in se s približevanjem izoblikovala v postavo Marije. V levi roki je držala križ s korpusom Križanega. (Velikost križa pribl. 20–30 cm.) Po ličnicah so ji tekle debele solze, ki so padale na zemljo. Obraz Marije je bil videti močno žalosten. Bila je brez besed, tiho. Na moji desni, na Marijini levi strani, se je pojavila postava svetega Frančiška Asiškega, ki je klečal. Gledal je v križ, ki ga je pred seboj držala (z levico) Marija.

Za Jezusovo podobo ne morem reči, da je bila živa. Sv. Frančišek pa je nekajkrat z glavo pokimal.

Vse skupaj je trajalo precej časa. Ne vem, če je moja časovna ocena realna, če rečem pet minut, ker med videnjem izgubim občutek za čas.
Marija je dvignila desnico v predročenje, levico, v kateri je bil križ, pa je dala na sredino predse. Desnica je bila v takem položaju kot običajno, kadar blagoslavlja. Ustnice so se premikale, kot da govori, a glasu nisem slišal. Prepričan sem, da je tedaj blagoslavljala.

Videnje je v hipu prenehalo. To je bilo prvo videnje Marije, ko nisem slišal njenega glasu.

(81) Zalog, 6. januarja 1996

Prosili ste za razlago videnja za moj praznik na Brezjah. To je razlaga: Jaz prihajam vedno iz Sinovega Srca. Tokrat sem prišla s križem v roki. Ustavila sem se nad zemeljsko oblo. Na zemljo so padale moje solze žalosti, ki so bile tudi solze Božje milosti. Solze žalosti so bile zato, ker se temne sile tako uspešno zaganjajo v Cerkev in tudi uspešno razkrajajo duhovne vrednote, zlasti še pri mnogih duhovnikih. Solze so bile tudi Božja milost, saj me Sveta Trojica pošilja, da z jokom kličem k spreobrnjenju in prenovi Cerkve. V videnju videni sveti Frančišek Asiški je imel pogled uprt v križ in vame. To pomeni, da je Cerkev potrebna obnove kot v času svetega Frančiška. To je klic iz nebes za vrnitev vseh vernih, zlasti pa še iz Frančiškovih redov, v svetnikovo duhovnost. Ta duhovnost pa je: Frančiškova vera, upanje in zaupanje v Boga in LJUBEZEN. Iz ljubezni do Boga se je svetnik odpovedal vsem zemeljskim dobrinam, sprejel je popolno čistost, pokorščino predstojnikom in svojim obljubam. Mnogi verniki, duhovniki, Frančiškovi sinovi in hčere so se oddaljili od poglobljene vere, zaupanja in od prave ljubezni. Uboštvo je le pri posameznikih, mnogi pa so, po zgledu zemeljskega sveta, vezani na materialne dobrine in razkošje. Tisti, ki želijo živeti Frančiškovo življenje, so mnogim v posmeh in v norčevanje zaradi svoje svetosti. Vrnite se v uboštvo, da boste zopet postali majhni in ponižni. Skrbite za čisto življenje in odpovejte se vsakemu dražilu, ki jemlje duhovno moč in čas. Skrbite za poglobljeno bogoslužje in molitev. Duhovniki, obnovite molitev pred bogoslužjem in po njem, zlasti pred samo sveto mašo in po njej. Moj prenos križa na sredino prsi pomeni, da je Križani središče in vir moči. Pred Njim in Njegovim križem je sv. Frančišek izmolil vse doseženo. Tudi vi zrite v križ, na katerem visi moj Sin. Ne bojte se. Moja iztegnjena roka pomeni, da vas bom materinsko blagoslavljala. Kimanje svetega Frančiška pomeni, da je sprejel Božjo voljo in da je tudi vaše sprejemanje le-te edina možnost, da bo Cerkev tudi po vas prenovljena.

Vrnite se v duhovnost svetega Frančiška Asiškega po njegovem zgledu in zgledu mnogih, ki so mu sledili. Vse, ki boste sodelovali pri obnovi Cerkve in v boju s temnimi silami v Cerkvi, bom blagoslavljala. Vaš križ pri tem boju ne bo lahak, a zmogli ga boste, ker boste deležni moči, ki vse zmore. Molite in glejte na križ, to je vaša zmaga!

(82) Zalog, 10. februarja 1996

Hvaljen Jezus!

Veselim se svojih zvestih otrok, ki tudi na današnji dan hitijo k meni. Mnogi ste doživeli mojo prisotnost v zadnjih letih, od mojega prvega naročila: »Obnovite molitev na zapuščenem in pozabljenem kraju.« Bodite žive priče milosti, ki so vam bile podeljene. Spremenjeno življenje naj bo nevernim dokaz, da ste se v moči doživete milosti naužili in da vas milost priganja k posvečevanju in nenehnemu spreobračanju. Resnično in doživeto milost opišite in opis oddajte duhovnikom, ki bodo s škofom, z darom razpoznavanja, izločili morebitna nepristna doživetja. Bojte se napihovalcev, ker vidijo, česar ni. Vsi, ki ste resnično doživeli milost, ki je prišla po meni na vas, pa bodite priče te milosti z življenjem in z govorjenim ter napisanim pričevanjem.

Duhovno prenavljajte in krepite Cerkev. To je klic iz nebes. To boste zmogli z neprestanim zrenjem v Križanega in od mrtvih vstalega Jezusa Kristusa, ki biva v svetem Rešnjem Telesu.

Bodite pred Najsvetejšim potopljeni v Sinovo in moje Srce in zadoščujte za bogoskrunstvo, bogokletje in strašne grehe brezbožnega sveta in tistih, ki so se odtrgali od Telesa, ki je Cerkev.

Preizkušnje, ki vas bodo doletele, bodo premagane z močjo, ki jo boste prejeli v molitvi in v posvečevanju mojemu in Sinovemu Srcu.

Vabim svoje ljubljene sinove duhovnike, da se vrnejo v uboštvo sv. Frančiška Asiškega in si uredijo svojo duhovnost v strogosti sv. Ignacija Lojolskega ter v duhu ponižnosti mnogih svetnikov in svetnic.

To je pot prenove Cerkve in najmočnejše orožje proti temnim silam, ki hočejo razkrojiti Božji red, mir in edinost.

Poslušnost in zvestoba škofom, z glavnim škofom na čelu, je z molitvijo pogoj za dobljeni boj proti needinosti v Cerkvi.

Molite, molite, da boste gostje mojega in Sinovega Srca in ne bojte se! Vse potrebno vam bo dano.

Vse, kar naročam in želim, je za vso Cerkev in za ves svet. Bodite pa hvaležni Sveti Trojici, da sem na poseben in osebni način stopila tudi na ta košček zemlje.

Blagoslavljam vse svoje otroke, posebno še bolne in nemočne.

(83) Kurešček, 30. aprila 1996

Hvaljen Jezus!

Dva meseca si čakal na današnji dan. Bil si preizkušan, a huda bolezen te ni ovirala, da ne bi bil srečen.

Znamenje, da sem s teboj, je tudi to, da danes ob 11. uri še nisi vedel, če ti bodo zdravniki dovolili, da zapustiš bolnišnico, a jaz sem hotela, da si prav danes na Kureščku, saj sem te povabila že pred dvema mesecema. Jaz sem poskrbela, da si na zaželeni dan tu. To naj bo vsem v pričevanje.

Vedno več je tistih, ki so na tem milostnem kraju doživeli spreobrnjenje in druga uslišanja, zato se množi število ljubiteljev mojega in Sinovega Srca. Tudi številni duhovniki se spreobračajo in prebujajo. Zato se radi zahvaljujte.

Temne sile so močne in pritiskajo na Cerkev in posamezne ude. Ne bojte se, samo zvesti bodite Cerkvi in njeni Glavi. Goreče molite za papeža in za blagoslov, ki ga boste prejeli. Pravo ceno in vrednost papeževega obiska boste vi in vaši potomci spoznali šele pozneje.

Jaz, vaša Mati, sem in bom z vami. Razveselila se bom dobrih sadov papeževega obiska. Veselila se bom tudi razočaranja nasprotnikov. Temne sile so močne, a Bog je vsemogočen.

Blagoslavljam vas, svoje zveste obiskovalce, vaše domove, vse bolne in nemočne.

Posebej še blagoslavljam duhovnike, ki se obračajo k mojemu in Sinovemu Srcu.

Duhovniki, najbolj osebno sem z vami med sveto daritvijo in pri molitvenem pogovoru pred Najsvetejšim.

(84) Zalog, 4. januarja 1997

Hvaljen Jezus!

Velika luč je zasijala v tem obdobju odrešenjske dobe, a žal je tema ni sprejela.

Pred začetkom vojne sem več let klicala v Medžugorju: Spokorite se, spravite se, bodite nosilci in delivci miru, a večina se ni odzvala. Milijoni vernikov so iz vsega sveta romali v Medžugorje, domača Cerkev pa se ni zganila in ni sprejela mojega klica. Le posamezniki in sinovi frančiškani so »Gospin« klic slišali, a še ti so bili poniževani in šikanirani od domače duhovščine.

Slovenski verniki so se na prva vabila kar dobro odzvali in se dali na razpolago. Cerkev na Kureščku je bila zgrajena tako hitro, da se more celo nevernik čuditi. Gorečnost naj bi se nadaljevala, a je počasi začela usihati, zato vas svarim: Ne zapravljajte blagoslova, ki ste ga že začeli prejemati. Ne pojdite se politike, a molite za izvoljene, da bodo vodili državo in da bodo imeli pogum in pravičnost tudi za vse, kar je ljudskega, zgodovinskega, kulturnega in, ne nazadnje, kar je verskega.

Nekaj blagoslovov je že šlo mimo vas. Vrnite se h gorečnosti in pripravljenosti, kot ste jo imeli v začetku Kureščka!

Lahko rečem, da so bili na Kureščku romarji z vseh celin. Bili so številnejši kot slovenski romarji. Hočete doseči, da boste izgubili blagoslove, ki ste jih že prejemali?

Tisti pričevalci, ki so doživeli posebne milosti na Kureščku ali v zvezi s Kureščkom, so dolžni postati živi pričevalci. Pisno in ustno pričajte in se Bogu zahvaljujte.

Marija, vaša Mati, vas vabi, da ji zaupate; jaz pa vam bom dokazala, da vas ljubim.

Molite za moje ljubljene duhovnike.

Blagoslavljam vas.

(85) Kurešček, 10. februarja 1997

Hvaljen Jezus!

Hvaležna sem vam, ker je veliko mojih hčera in sinov vzelo moje zadnje sporočilo zares, da ste se danes na sedmo obletnico prvega srečanja z menoj na tem kraju dokazali s svojo številno udeležbo.

Tako kot ste me danes razveselili, me veselite še z močnim prizadevanjem za duhovno prenovo Cerkve po zgledu svetega Frančiška Asiškega in Ignacija Lojolskega ter drugih duhovnih vzornikov.

Uprite se temnim silam, ki močno delujejo v Cerkvi. To pa boste zmogli le z Božjo močjo, zato se zatekajte k izvirom teh moči z molitvijo in življenjem po evangeliju in sporočilih, ki jih Božja ljubezen pošilja po meni.

Tudi moji ljubljeni sinovi duhovniki so me danes razveselili, ker so se odzvali mojemu povabilu.

Vse vas vabim, da molite za duhovnike, ki se kljub dani obljubi oddaljujejo od zvestobe Cerkvi, papežu in škofu in se dajo voditi temnim silam proč od edinosti Cerkve.

Vaša Mati sem, zato bom z vami kot priprošnjica in pomočnica.
Ostanite zvesti in obnavljajte gorečnost do edine Poti, Resnice in Življenja, ki je moj Sin.

Blagoslavljam vas in vse, ki ljubijo Sina in se zatekajo k Njemu po meni ter si prizadevajo za edinost v Cerkvi.

Kraljica miru sem.

(86) Kurešček, 5. avgusta 1997

Hvaljen Jezus! … Ponovno svarim pred temnimi silami, ki vdirajo v Cerkev in med druge ljudi: nezvestoba, nepokorščina, odpadi in izstopi iz Cerkve so sad teh sil. Vdiranje vplivov drugih verskih in polverskih ideologij je nevarno za duše ljudi.

Bodite na straži, satanizem je na delu! Odpori in upori proti papežu ter njemu zvestim škofom so delo satanskih sil in so v nasprotju z Jezusovo prošnjo Očetu: „Oče, daj, da bodo vsi eno, kakor sva ti in jaz eno.“

Škofje in duhovniki, varujte Cerkev pred silami, ki niso Božje! Združujte se z verniki v molitvi, da boste vsi živi udje Telesa Cerkve ter odporni, zvesti in zdravi. Cerkev ne more biti premagana, posamezni udje pa so lahko žrtve. Jaz, vaša Mati, sem z vami – vaša pomočnica sem. Ne bojte se!

Ne obsojajte tistih, ki so že zašli. Pomagajte jim z molitvijo in z zgledom. Pozdravljam vse zveste in prizadevne, da bi ostali taki ter še naprej težili k svetosti. Pozdravljam tudi nezveste, majave in padle, da bi se vrnili in utrdili v zvestobi.

Blagoslavljam vse, posebej trpeče, in jih prosim, da darujejo svoje trpljenje za duhovno zdravje in odpornost ogroženih udov Cerkve.

(87) Zalog, 28. septembra 1997

Hvaljen Jezus! … Evangeliju zvesti ste moje veselje. Varujte se lažnih prerokov in oznanjevalcev nebožjih evangelijev. Zaščitite se pred vplivi tujih verstev, saj poznate Pot, Resnico in Življenje.

Ne sovražite nikogar, ostanite pa zdravi in duhovno močni. Vaša priprošnjica sem, podpiral vas bo tudi moj blagoslov.

(88) Kurešček, 6. novembra 1997

… Hvaležna sem vsem duhovnikom vseh stopenj, ki si prizadevajo živeti evangelij in jemljejo resno moja sporočila, s katerimi prinašam Cerkvi in vsemu človeštvu Božjo milost in ljubezen.

Božja poslanka sem, Cerkev pa je čuvar mojih prikazovanj in sporočil in le ona more prepoznati njihovo pristnost.

Molite in še molite! Molitve pa podkrepite s postom, odpovedjo in žrtvami. V tem je vaša moč in zmaga.

Blagoslavljam vas zveste in trpeče.

(89) Zalog, 18. decembra 1997

Hvaljen Jezus! Veselim se ljudi, ki se pripravljajo na praznike in na velike dogodke za vse človeštvo odrešujoče Ljubezni, ki se je učlovečila ter na veliko noč zmagovito rešila človeštvo. Pred vami so prazniki, ko je učlovečena Milost po meni rojena.

Želim notranje doživete praznike! Tudi same priprave lahko duhovno bogatijo. Bojte se samo pozunanjenih praznovanj, ki so le ugodje, razkošje in bahavosti.

Moja želja je, da doživite skrivnosti praznikov in prejmete moj blagoslov. Posebej pa blagoslavljam nemočne, bolne, trpeče zaradi krivic, ujetnike, zapornike in vse, ki so pod pritiski in omejevani v svobodi.

(90) Kurešček, 10. februarja 1998

Hvaljen Jezus! Danes praznujem praznik osme obletnice, odkar sem med vas posegla z naročilom: „Na tem kraju obnovite molitev. Tukaj se srečujte z mojim in Sinovim Srcem.“ Hvaležna sem vsem, ki ste resno vzeli ta in druga moja sporočila.

Mnogi ste spoznavali in videli, da sem z vami. Priprava in gradnja cerkve je tekla z naglico, ki je le slepi ne vidijo. Zaupali ste v moja sporočila in jaz sem bila in sem z vami.

Ker ste me številni ubogali ter izpolnili moje naročilo, ki sem vam ga dala 3. marca in 5. maja 1990, ste bili obvarovani pred hudimi posledicami vojne.

Tu je bilo že veliko spreobrnjenj, uslišanj prošenj, ki ste mi jih prinašali.

Vse naročeno ni bilo izpolnjeno, a moje materinsko Srce se vseeno veseli z vami in ponovno vam naročam:

Duhovniki, bodite zvesti svojim obljubam in pokorni svojim škofom. Sami se poglobite v veri, obnovite duhovniško uboštvo in pobožnost sv. Frančiška iz Assisija. Vodite verne na pot svetnikov, vodite jih v Srce Življenja in v Materino Srce.

Molite za hiter in uspešen postopek, da Cerkev uvrsti škofa Vovka med svetnike, saj njegovega svetništva, junaštva in vdanosti Bogu ni težko dokazati.

Pospešujte korake za nastanek družin in skupnosti mojega in Sinovega Srca.

Molite za spravo in mir med vami in narodi. Pozorni bodite na temne sile.

Vsi verni, ne samo Slovenci, molite, da komisija pospeši delo spremljanja dogodkov na Kureščku in da hitreje dozori čas gradnje cerkve Svete Trojice na Kureščku.

V molitvah ne pozabite na nesrečne matere, ki se v sebi in s seboj bojujejo in odločajo o življenju in smrti spočetega otroka, da bo zmagalo življenje. Pa tudi sami pomagajte nesrečnim materam v njihovi stiski.

Čakam, da uresničite moje želje.

Pozdravljam vas, posebej nebogljene, osamljene in žalostne.

(91) Zalog, 7. marca 1998

Hvaljen Jezus! Veselim se edinosti, v kateri se danes zbirate po vseh svetiščih zaradi žaljenja* mojega in Sinovega Srca. Vaša edinost je vsemu svetu, tudi sovražnikom Cerkve, dokaz duhovne moči, ki je v skrivnostnem Kristusovem Telesu – Cerkvi. Hvala za vaše zadoščevanje za vse žaljenje in skrunitve Sv. Rešnjega Telesa, simbolov vaše vernosti in vsega svetega. Bodite vedno z menoj, ker nisem nikoli sama. Z menoj je vedno On, ki je vaša edina prava pot. Ostanite zvesti obljubam, ki ste jih dali pri prejemanju zakramentov.

Ponovno vam naročam, da ne dokazujte resničnosti mojih prikazovanj in pristnosti sporočil. Jaz sama bom dokazovala. Le slepi ne bodo videli dokazov.

Ljubezen je vaša izkaznica, kdo ste. Ljubezen naj se vidi in ne sliši.

Izpolnjevanje ljubezni do Boga in ljudi izpovedujte po ljudeh, posebej še po stiskanih, bolnih in vseh vaše pomoči potrebnih. Ne pozabljajte jih!

Molite za vse duhovnike in vaše predstojnike. Izmolite jim moč in pomoč. Duhovniki, redovniki in redovnice, ne pustite svojega brata ali sestre v osamelosti. Osamelost hromi človeka in ga lahko celo ubije.

Ne opuščajte zborov, evharistije, kakor imajo nekateri navado. Sveta maša in prejemanje zakramentov je zagotovilo trdnosti in duhovnega zdravja.

Delajte za odpuščanje in popolnejšo spravo ter edinost med zakonci, v družinah, med sosedi in vsemi ljudmi.

Zamujanje in preziranje dobrega je nesprejemanje Božjega blagoslova. Ne bodite počasni za dobro!

Tiste, ki ste že bili deležni posebne milosti na milostnem kraju Kurešček, prosim: Bodite žive priče te milosti! Ne zadržite veselja samo za sebe, delite ga z drugimi. To ni dokazovanje, ampak pričevanje.

Blagoslavljam vas vse, ki delate za mir, za zadoščevanje, ter vse stiskane, trpeče in osamljene. Vaša Mati, Kraljica miru.

* Predtem je neka slovenska glasbena skupina na ovitku svoje zgoščenke objavila skrajno sramotilno podobo Brezjanske Marije.

(92) Kurešček, 4. aprila 1998

Hvaljen Jezus! Hvala vsem, ki mi sledite in želite izvrševati Božjo voljo, ki vam je oznanjena v evangeljski blagi vesti in spodbudi, ki jo Ljubezen – Bog daje Cerkvi po meni. Hvala vam, duhovniki, ki kot moji sinovi živite po zaobljubi in ste radi v službi Ljubezni ter ste srečni blagovestniki.

Duhovniki, molite za svoje sobrate duhovnike, ki so v preizkušnji. Ljubite jih in ne sodite. Vsi moji otroci, posebej moji ljubljeni duhovniki, pazite na temne sile, ki vdirajo na različne načine v Cerkev in so že v njej, da vas ne premamijo in da ne postanete njihove žrtve. Duhovniki, odgovorni ste zase in za ljudi, ki so vam dani v vodenje. Ostanite zvesti Cerkvi in njeni glavi – Kristusu, papežu, škofom in drugim predstojnikom, ki so zvesti evangeliju.

Želim, da v vseh mojih svetiščih in v drugih cerkvah molite v mesecu maju za edinost v Cerkvi in za trdnost vere, s katero se boste lahko upirali temnim silam. V vseh mojih svetiščih naj bo vsaj ena mašna daritev za edinost ter duhovno zdravje in trdnost. V večjih središčih pa naj bo vsak dan sveta maša v ta namen.

Ne prerekajte se s tistimi, ki ne verujejo, da stopam jaz, vaša Mati in Kraljica miru, tudi po vidcih v Cerkev. Dokazovanje prepustite meni. Vidci pa naj bodo čimmanj opazni in naj ne pustijo, da bi jih verni imeli kot središče pozornosti. Naj bodo skriti, naj bodo zvesti in zgledni v življenju. Tisti vidci, ki jih prevzame pohlep po časti, se sami izločajo iz moje izbranosti.

Vsi se trudite biti izvrševalci največje Božje zapovedi – ljubezni. Vsi potrebni naj bodo oskrbovani z deli ljubezni, posebno nemočni, osamljeni in ljudje v stiski.

Duhovniki, bodite pozorni do svojih soduhovnikov, ki so v stiski in so se iz kakršnih koli razlogov osamili. Bodite zgledni voditelji in vzgojitelji mladih.

Blagoslavljam vse, posebej nemočne in osamljene. Bodite zvesti krstnim in drugim obljubam, ki ste jih v Cerkvi dali Bogu.

(93) Kurešček, 2. maja 1998

Hvaljen Jezus! Nebesa se veselijo vseh, ki si prizadevate, da bi bili poslušni evangeliju in sporočilom, ki jih Ljubezen – Bog po meni pošilja vsem kristjanom in vsemu človeštvu. Mnogi poznajo Boga in mene samo v stiski in strahu, ko pa to mine, se zopet pridružijo načinu življenja nevernih. Vi, zvesti, pa se še bolj trudite, da se vedno bolj posvečujete in z zgledom svetite v temi.

Z veliko žalostjo pa vam ponovno naročam, da prepišite in oznanite vsemu svetu, kar sem vam naročila 7. decembra 1991:
“Žalostno je moje Srce, ker je na zemlji toliko sovraštva in nemira, radosti pa me, da se povečuje število mojih otrok, ki so mi zvesti.
Molite, da bi bili sposobni slišati glas evangelija in da bi svet videl mojo roko, ki mu jo ponujam.

Moje drage hčerke in sinovi, danes imam posebno željo, ki jo sporočite svetu. Zavarujte sv. očeta Janeza Pavla II. z molitvijo in zvestobo. Molite za nezvestega kardinala, nezveste škofe in duhovnike, ki sejejo razdor, povzročajo pohujšanje in nezvestobo sv. očetu, Cerkvi in Bogu. Janez Pavel II. je moj najljubši sin. Poslušajte ga in v Cerkvi in svetu bo več miru, edinosti in blagoslova.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi, opuščanje molitve je vzrok za vašo nemoč in stranpoti mnogih. Molitev naj vam bo potreba in ne dolžnost, ker je vir moči in blagoslova. Blagoslavljam vse, ki se trudite, posebej še trpeče in invalide. Ponesite moj blagoslov vsem osamljenim.”

Tega naročila niste vzeli dovolj resno, zato storite to sedaj in bodite pozorni, ker ne veste, od kod pride tat.

Ne žalostite se, če vse hudo zoper vas govore. Blagor vam, če vas sramote zaradi mojega Sina in mene, vaše Kraljice miru.

Blagoslavljam vas vse, ki ste prizadevni moji otroci. Niste sami, podpiram vas.

Blagoslavljam vas, moji ljubljeni sinovi duhovniki. Molite, da vam vera ne opeša in da ne zakrknete svojih src.

Moj blagoslov naj po vas, moje hčere in sinovi, prehaja na uboge, trpeče in osamljene.

(94) Kurešček, 6. junija 1998

Hvaljen Jezus! Nihče vam ne more prepovedati pričevanja o tem, kar ste doživeli na milostnih krajih. Mi smo žive priče.

Ne bodite neučakani, če Cerkev javno ne prizna nekaterih videnj in sporočil. To je proces, ki terja od Cerkve čas in modrost. To pa ne izključuje pričevanja; le-ta pa naj bodo utemeljena z resničnostjo.
Pričajte pri predstojnikih Cerkve in javno. Vse naj bo dano v presojo predstojnikom Cerkve. Vsa pisna pričevanja pošiljajte oskrbniku mojega svetišča na Kureščku. On bo poskrbel, da bodo pričevanja, ki imajo resnične temelje, objavljena.

Ne plašite se tistih, ki me ne sprejemajo, vendar so tudi ti moje hčere in sinovi. O moji prisotnosti in pristnosti mojih sporočil presoja Cerkev. Ponovno vam naročam: Ne dokazujte resničnosti mojih prikazovanj in pristnosti mojih sporočil. Vse to bom jaz dokazala. Vi utihnite, da bom jaz lahko govorila.

Tebi, Šmaverski, naročam, bodi skrit: ne izpostavljaj se v ospredje, ostani ponižen in jaz te bom podpirala. Če boš kdaj v preizkušnji in boš dvomil pod težo križa, kliči in dobil boš pomoč. O svojem osebnem križu ne govori, ampak piši v pričevanje naslednjim rodovom.

Blagoslavljam vse kristjane – tiste, ki verjamejo v mojo navzočnost in moja sporočila, in tiste, ki nimajo zaupanja, da bi le-to dobili.

(95) Zalog, 4. julija 1998

Hvaljen Jezus! Veliko ste že naredili, da se moja sporočila širijo po vsem svetu. Nadaljujte širjenje in iščite nova pota, kako bi laže prišli do ljudi, ki še niso obveščeni o vsebini mojih sporočil, ki jih dajem v Medžugorju, na Kureščku in drugod.

Blagoslavljam delo in prizadevanje tistih, ki delate za družine in skupnost mojega in Jezusovega Srca.

Molite, da bi kmalu dozorele razmere za gradnjo nove cerkve Svete Trojice.

Ti, Šmaverski, si 17. septembra 1987 dobil prve rane, ki si jih do sedaj imel odprte. Odslej boš imel le občasno odprto eno rano. Bolečine pa bodo večje. Tudi sicer boš veliko trpel. Notranje trpljenje bo večje od telesnega. Povzročali ti ga bodo ljudje, ki te ne sprejemajo. Bodi pogumen, saj veš, da nisi sam in v čigavi službi si.

Duhovniki, radi opravljajte službo sprave in vodite ljudi k spravi.

Blagoslavljam vse bolnike, invalide in druge, posebej zapuščene in osamljene.

Blagoslavljam vse zveste Bogu, Cerkvi in meni.

(96) Zalog, 8. avgusta 1998

Blagoslavljam vse, ki živite evangelij in moja sporočila, ki niso nič drugega kakor spodbuda za življenje po evangeliju.

Blagoslavljam vse, ki molitveno podpirate svoje duhovnike, škofe ter ljubite papeža in zanj molite.

Vsepovsod je Cerkev v velikih preizkušnjah. Sovražniki Cerkve napadajo papeža, škofe in duhovnike, zato da bi škodovali, razvrednotili krščanske vrednote in vpliv Cerkve ter Cerkev umazali. Na kako nizko nekulturno stopnjo so se pripravljeni spustiti skriti in odkriti sovražniki Cerkve, je dovolj dokazov v Sloveniji. Prvi cilj nasprotnikov je čimbolj oblatiti predstavnike Cerkve ter jim odvzeti ugled.

Vsi moji in Božji otroci se uprite takim nakanam. Bodite močna opora škofom in duhovnikom. Molite zanje! Najmočnejša opora pa je vaše zgledno krščansko življenje.

Ne dajte se zavesti! Ostanite zvesti krstnim obljubam!

Z molitvijo in osebno krščansko držo pomagajte vsem družinam, da bodo duhovno zdrave in da bodo zakonci zvesti obljubam, ki so jih dali drug drugemu ob sklenitvi zakonske zveze.

Prvi sad vaše molitve za priznanje svetosti škofa Vovka je tu. Cerkev je pričela postopek za priznanje svetosti tega škofa. Zahvaljujte se Božji modrosti, ki je Bog. Še bolj se izročajte priprošnji škofa Vovka in uslišanj ne skrivajte. Prav temu svetniškemu škofu priporočajte svoje škofe in duhovnike, da bodo junaško vzdržali pod pritiski, blatenjem, sramotenjem in poniževanjem. K njemu, škofu Vovku, molite tudi za nove duhovne poklice.

Moje hvaležno Srce bo vedno odprto za moje otroke. Poslušajte me ter živite po veri, ki jo izpovedujete.

Blagoslavljam vse, posebej trpeče, invalide, osamljene, sirote in tiste, ki iščejo novi smisel življenja.

Vaša mati, Kraljica miru.

(97) Orešje, 5. septembra 1998

Hvaljen Jezus! Hvala vsem, ki ste se odzivali na moje klice in širili moja sporočila.

Žal pa še mnogi ne vedo za milostni kraj Kurešček, predvsem med Slovenci in domačini je veliko takih, ki o njem ne vedo prav ničesar. Mnogi so dvomljivci, nekateri pa so zakrknjenega srca.

Tisti pa, ki z vero sprejemate sporočila in mojo navzočnost na tem kraju milosti, ste si že nabrali doživetij in dokazov.

Prosim in naročam vsem: Širite in razčlenjujte moja sporočila, dana po mojem sinu Šmaverskem. Ta sporočila imajo trajno vrednost.

24. septembra bom dala zadnja sporočila za Kurešček in s Kureščka.

Živite in delajte po dosedanjih sporočilih. Na Kureščku bom odslej govorila po dogodkih.

Šmaverski ostane moj ljubljeni sin, ki ga bom šolala in se z njim še srečevala. Kar se bo v tej šoli naučil, naj piše in govori, ne da bi vedno ponavljal, da se je naučil v moji šoli.

S tem datumom, 24. septembrom 1998, se končujejo moja sporočila in videnja, ki so v zvezi z dogodki na Kureščku.

Srečevanje in videnje Šmaverskega med mojim šolanjem ni povezano z dogodki na Kureščku.

Kurešček ostane in bo vedno bolj milostni kraj, vi pa boste priče tega.

Posebna doživetja natančno opišite ter jih izročite pristojnemu zastopniku Cerkve.

Sporočila iz Medžugorja in s Kureščka so neprecenljive vrednosti. Osvajajte jih za življenje in ne imejte jih pozabljenih na policah.

Vse moje otroke, posebno tiste, ki so potrebni moje in vaše pomoči, blagoslavljam.

Kraljica miru

(98) Kurešček, 24. septembra 1998

Hvaljen Jezus! V svojem zadnjem sporočilu sem rekla, da je moje današnje sporočilo zadnje. Zadnje je samo po načinu sporočil. Odslej ne bom govorila na ta način po vidcu, ampak po dogodkih, ki jih boste deležni.

Vsi, ki boste deležni milosti na milostnem kraju Kurešček, izpričajte to pisno ter poročilo pošljite rektorju svetišča na Kureščku. Bodite živi pričevalci – odslej bom govorila po vas.

Predstojniki Cerkve pa naj pretehtajo, katera pričevanja so za takojšnjo objavo in katera je potrebno še preverjati. Primerna pričevanja je potrebno dati takoj celotni Cerkvi ter jih objavljati v verskih sredstvih obveščanja in tudi prevajati v druge jezike.

K vidcu Šmaverskemu bom še prihajala. Šolala ga bom in iz tega bo pisal, zapisoval. Kar mu bom naročala, ne bo objavljal kot sporočila kakor do sedaj. Naučeno v moji šoli in naročeno bo uporabljal pri pisanju prispevkov za sredstva obveščanja in kot zapis v dnevniku, ki bo uporabljen šele v poznejših časih.

Ne bojte se, ne odhajam s Kureščka. Odslej boste čutili mojo navzočnost še bolj kakor doslej.

Moja velika želja je, da molite in se posvečujete, da vas ne bodo premagovale temne sile, ki vdirajo v Cerkev in so že v njej. Tudi temne sile, ki so zunaj Cerkve, se z vso močjo zaganjajo v Cerkev, da bi ji z blatenjem odvzele ugled in moč. Božja obljuba je, da je peklenska vrata ne bodo premagala. Zato se ne bojimo za Cerkev. Lahko pa je veliko človeških žrtev, ker se ljudje dajo premotiti temnim silam.

Ostanite zvesti troedinemu Bogu, Cerkvi, mojemu ljubljenemu Sinu, papežu ter njemu zvestim škofom in duhovnikom.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi! Bodite zvesti Bogu, Cerkvi, papežu in njemu zvestim škofom. Odpovejte se materialnemu ugodju. Ponižnost in uboštvo sv. Frančiška sta temelj za duhovno rast. Nobeno liturgično dejanje, posebno evharistična liturgija, naj ne bo rutinsko delo, ampak dejanje vere, spoštovanja in gorečnosti. Duhovniki, radi služite zakramentu sprave, saj se med tem zakramentom doživi največ čudežev.

Tudi Kurešček je milostni kraj. Vrelec milosti bo vedno močnejši, zato bo zgrajena nova velika cerkev, posvečena Sveti Trojici. Noben človek ne more ustaviti tega vetra.

Še enkrat zagotavljam, da ne odhajam od vas. Z vero in zaupanjem prihajajte k meni tudi na Kurešček; našli me boste ter prepoznali po mojih delih in znamenjih. Tudi Šmaverskega ne zapuščam. Ostal bo v moji šoli in službi. Sporočil po dosedanjem načinu po njem ne bo več, bom pa še močneje po njem govorila na drugačne načine.

Ne pozabljajte na največjo Božjo zapoved – na zapoved ljubezni do vseh ljudi, posebno nemočnih, osamelih, obupanih in ubogih, ki čakajo na vaše dobro srce.

Ponesite vsem ljudem sveta moj blagoslov, tudi med neverne in tiste, ki ne marajo ne mene in ne vas, ker ste Božji otroci. Bodite moja luč in mnogi bodo našli pot iz teme.

Vse, ki ljubite troedinega Boga in mene, še posebej blagoslavljam. Vse trpeče podpiram s svojo roko in s priprošnjo.

Kraljica miru sem.

(99) Kurešček, 8. decembra 1999, ob 8. uri zjutraj

Zvesta obljubi, ki sem ti jo dala, da ti ne bom več dajala sporočil v dotedanji obliki, ti sedaj ponavljam že naročena sporočila, ki so tudi že zapisana. Opozorila vas bom, da niste popolnoma izpolnili moje želje, saj ste nekateri moja sporočila samo prebrali ter jih odložili, niste pa jih zaživeli. Ponovno vas prosim: Živite evangelij in moja sporočila, ki so izraz Božje ljubezni. Posebej bodite pozorni na tole:

To bo milostni kraj, kraj ozdravljanja dušnih bolezni in ran. Kdor se bo na tem kraju z vero zatekel v moje in Sinovo Srce, bo ozdravljen in deležen miru, ki ga lahko dajo samo nebesa. (10. 2. 1990)

Bodite zvesti in molite, molite! Jaz bom z vami. Ničesar ne dokazujte, jaz bom dokazala. Učite se iz mojih sporočil, ki sem jih dala v Medžugorju. (10. 2. 1990)

Ne boj se (Šmaverski). Preizkušnje bodo velike. Bolečina je tvoja vzgojiteljica. Jaz sem s teboj. Blagoslavljam te. (10. 2.1990)

Molite, veliko molite za duhovnike, posebno za tiste, ki so v stiskah in preizkušnjah. Duhovniki naj se tudi sami zatekajo k meni, pa tudi po tisti osebi, ki ti jo bom pokazala (pokazala je škofa Antona Vovka). Midva bova veliko prosila velikega duhovnika za vse, ki bodo z zaupanjem molili. (22. 2. 1990)

Povejte mojim sinovom duhovnikom, naj se z ljubeznijo zatekajo k meni. Moje Srce sprejema vse duhovnike, močne in šibke, zveste in padle. Rada sprejemam vse, ki se zahvaljujejo, in tudi tiste, ki prosijo. Moja priprošnja in blagoslov bo z vsemi, ki so v stiski, preizkušnji in nevarnosti, da jim satanske sile ne bi z zvijačo vsilile nezvestobe duhovniškemu stanu.

Vsi moji ljubljeni sinovi duhovniki naj odkrivajo moje materinstvo in mir, ki ga dajem. Ob prvih sobotah naj prihajajo k meni tudi na ta kraj miru. (1. 3. 1990)

On, škof Anton Vovk, je veliko molil in skrbel, da bi imela Cerkev dovolj duhovnikov. Zaradi nevarnosti je bil za svoje duhovnike v velikih skrbeh, zato je v nebesih njihov priprošnjik. K meni in k njemu se obračajte s prošnjami za duhovniške poklice in v raznih nevarnostih, stiskah in preizkušnjah duhovnikov. (1. 3. 1990)

Moj Sin in jaz želiva, da vsem ljudem oznanjate spravo. Vsa meni posvečena svetišča naj postanejo žarišča sprave in ljubezni. Mesec maj 1991 naj bo mesec sprave za vse ljudi. Poskrbite, da bodo vsi ljudje spoznali to mojo željo. Ne bodite prepočasni, čas je dragocen. (V juniju je izbruhnila 10-dnevna vojna za neodvisno Slovenijo.) (5. 5. 1990)

Vaše doživetje sprave naj se spremeni v velik žar ljubezni. Pričujte zame s svojimi deli! (Zahvala za tako kratko vojno in za malo žrtev.) (26. 5. 1991)

Zaradi težav, dvomov in nasprotovanj nekaterih ne bodite v skrbeh. Naj vas ne odnesejo ne sapice ne viharji. Jaz, vaša Mati, sem z vami. Ne pozabite na spravo. Udeležujte se molitev zanjo, kamorkoli in kadarkoli vas vabi Cerkev, hkrati pa sami vabite in kličite k spravi. Skrbno pripravljajte spravna srečanja, ki bodo maja 1991 na tem kraju. (2. 6. 1990) – Spremljajte sporočila, ki jih dajem v Medžugorju. Tudi sporočila, ki jih dajem tu, so za vse ljudi. (7. 7. 1990)

Duhovno se pripravljajte za skupnost Jezusovega in Marijinega srca. Ne čakajte, da vas bo veliko. (7. 7. 1990)

Zgledi vašega zavetnika, svetega arškega župnika, naj vas spodbujajo, da se boste radi zatekali k njemu, da vam bo izprosil tistih vrlin, s katerimi je sam dosegel svetništvo.

Ljubite se med seboj, kakor je ljubil svoje duhovnike škof Anton Vovk. Vsi mi zaupajte, ne dajte se premotiti. (4. 8. 1990)

Duhovniki, vračajte se k začetnim izvirom krščanstva! Zgledujte se po prvih kristjanih, apostolih, poznejših svetniških ženah in možeh. V cerkvenih dokumentih, ki jih je izdala Cerkev, vodena od Svetega Duha, so temelji duhovne prenove Cerkve. Mnogi duhovniki se ne potrudijo, da bi spoznali te spodbudne dokumente, ker raje plavajo v plitvini. Ne vodite samo sebe, ste voditelji vam zaupanih duš. Blagoslavljala bom vsako vaše prizadevanje za duhovno poglobitev. (8. 9. 1990)

Pogosto z ljubeznijo molite rožni venec in odkrivajte skrivnosti te molitve. Vsaka skrivnost je studenec žive vode. Ne molite samo z ustnicami, molite s srcem in z dušo.

Ljubite se med seboj! Vsak naj prispeva svoj delež za edinost v Cerkvi. Kličite me, zaupajte mi in pomagala vam bom.

Pazite na rjovečega leva, da vas ne uporabi za razdvajanje v Cerkvi, družini in družbi. (6. 10. 1990)

Duhovniki, redovniki in redovnice, ki bodo začutili veter, ki veje iz najinih Src, naj postanejo duše družine Marijinega in Jezusovega Srca. Skrbijo naj, da se bodo tudi laiki vključevali v družino najinih Src. (2. 2. 1991)

Videc je šel s spremljevalci peš po poti od doma proti vrhu. Na desni strani je videl cerkev z ne povsem razločnim prizidkom. Cerkev je držal Zveličar z razprostrtima rokama nad svojo glavo, tako da se je dno cerkve dotikalo glave. Na vsakem vogalu je stal škof. Desno (gledano s poti) je bila podoba F. I. Baraga, levo A. M. Slomška, levo zadaj A. Vovka, podoba desno zadaj ni bila prepoznavna (bil je škof). Nad vsem tem (nad cerkvijo) je bila Mati Marija. Med drugim mi je rekla, naj bo na tem mestu postavljena nova velika cerkev s prostori za skupnost Marijinega in Jezusovega Srca in drugimi prostori. Od nove cerkve do stare obnovljene cerkvice naj se vije križev pot z vsemi postajami; pred prvo postajo naj bo postaja – ki je za nas krvavi pot potil –, 15. postaja pa naj bo postaja zmage – vstajenje. Sedanji križev pot je vključen. Ves prostor z novo cerkvijo, križevim potom in gričem s staro cerkvijo je posvečen kraj molitve. Cerkev naj bo posvečena Sveti Trojici, kapela skupnosti pa Marijinemu in Jezusovemu Srcu. (7. 9. 1991)

Hvaljen Jezus! Danes vas je malo v primerjavi z velikim številom ljudi, ki ponavadi razveseljujejo moje in Sinovo Srce. Neposlušnost božjega ljudstva svojemu Stvarniku je v zgodovini rodila veliko zla. Nerazumevanje znamenj časa je kot hoja slepca v neznanem kraju.

Mnogi niso razpoznali znamenj, zato je zmaj začel bruhati ogenj zla. Prebudite se, spoznajte vsaj zdaj, kje je vaša rešitev! Zatecite se po mojem Srcu v Sinovo Srce! Obnovite zavezo z Božjim usmiljenjem! Molite, postite se, odrekajte se in darujte svojo bolečino in sebe Bogu na oltar. Darujte in izročajte svoje darove po mojem namenu, da bo Sinovo in moje Srce zavladalo svetu.

Podredite svoje želje Božji volji, da ne boste ovirali prihoda Božjega miru v vaša srca, med vojskujoče se posameznike in med vojskujoča se ljudstva.

Tudi vas, ljubljeni sinovi duhovniki, še posebej vabi moje Srce, da bi razpoznali znamenja časa. Bodite Božjemu ljudstvu luč in ne tema. Ne opuščajte molitve, drugače ne boste mogli videti znamenj. Skrbite za čistost svojih misli in dejanj, svojih duš in teles. Vsakodnevno posvečevanje bo pritegnilo verne in neverne. Če se ne boste odtegovali mojemu Srcu, boste občutili mojo prisotnost. Vaša Mati sem, zato vas ne bom zapustila. Sodelujte z mojim Srcem! (5. 10. 1991)

Molite, da bi bili sposobni slišati glas evangelija in da bi svet videl mojo roko, ki mu jo ponujam.

Moje drage hčerke in sinovi, danes imam posebno željo, ki jo sporočite svetu. Zavarujte sv. očeta Janeza Pavla II. z molitvijo in zvestobo. Molite za nezvestega kardinala, nezveste škofe in duhovnike, ki sejejo razdor, povzročajo pohujšanje in nezvestobo sv. očetu, Cerkvi in Bogu. Janez Pavel II. je moj najljubši sin. Poslušajte ga in v Cerkvi in svetu bo več miru, edinosti in blagoslova. (7. 12. 1991)

Uresničujte evangelij in moja sporočila, ki so izraz evangelija. (4. 1. 1992)

Marija, Kraljica miru, je bila solzna in je govorila z jokajočim glasom.

Ko bi človeštvo, kristjani, posebej pa Hrvatje vsaj zdaj spoznali, kaj so zamudili, ko me niso poslušali! Deset let sem jih vabila, svarila in prosila, naj molijo za mir in si prizadevajo za spravo in Bogu vdano življenje. Večina ni sprejela mene, Božje poslanke, ne mojih svaril, ne vabil k posvečenju. Posledice in preizkušnje so strahotne. O, da bi vsaj zdaj spoznali mene, Kraljico miru, in me sprejeli kot Mater, po kateri govori Bog!

Nad jugom se zbirajo grozeči oblaki. Sloveniji ne preti več vojna nevarnost, pač pa vanjo vdira nevarna duhovna tema. Ta se bo zelo zvito skušala vtihotapiti v vse pore krščanskega življenja in delovanja. Škodovati krščanstvu in prevzeti državno oblast – to je njen glavni cilj. Iz Slovenije bo tema segala daleč naokoli.

In tu obstaja en sam način, da se branite in varujte: spreobrnite se, živite v spravi, delite mir, živite po evangeliju in Božjih sporočilih, ki jih prejemate po meni. Molite, molite in postite se. Počivate lahko samo v Sinovem in mojem Srcu, sicer pa ni čas za duhovno lenobo in počitek.

Moj blagoslov bo spremljal vse, ki ljubijo Resnico in živijo poslušno. Tebe, moj sin (Šmaverski), pa posebej blagoslavljam, saj boš v velikih preizkušnjah potreboval mojo pomoč. (8. 2. 1992)

In ti, Šmaverski, z molitvijo pričakuj gorje, ki je pred teboj. Ne boš sam, pomagala ti bom. (4. 7. 1992)

Pred tabo, moj sin, je huda preizkušnja. Križ bo težak, toda zmogel ga boš, ker sem jaz s teboj. Tako hudo bo, kot bi se svet podrl nate, vendar se bo vse razjasnilo. (4. 9. 1993) – Slavi Gospoda in se mu zahvaljuj, ker te je poklical in se ti razodel. Povej ljudem, da sem ti 10. junija 1989 obljubila, da boš postal duhovnik. Tedaj ni bilo upanja, vendar si mi ti zaupal. Moj sin, postal si moj ljubljeni duhovnik. Sporočila za druge boš odslej dobival samo občasno. Dano ti bo, kaj piši in kaj govori, in to sporočaj ljudem. Čez nekaj časa boste ti in drugi ljudje razumeli, kar ti zdaj naročam. To je začetek tvojega novega poslanstva.

Ne bodi v skrbeh. Tvoja naloga je moliti, varovati se skušnjav prevzetnosti in tega, da bi se oddaljil od Božje volje. Pazi, da ne boš odvzemal ali spreminjal tistega, kar ti bo navdihnjeno. Pri tebi bo iskalo pomoči še več ljudi, a glej, da ne boš delal sam in v svojem imenu. Gospod je tvoja moč, modrost in vednost. Daruj svete maše, daruj pa se ves tudi sam. Ostani zvest obljubi, ki si jo dal, ko si postal duhovnik. Bodi zvest in poslušen Bogu, Cerkvi, škofu in po njem sv. očetu. To bo vir tvojih moči. (2. 12. 1993)

Hvaljen Jezus! Kraljica miru sem. Vsem, ki ste se trudili, da bi živeli po evangeliju in mojih sporočilih, ki sem jih dajala v zadnjih štirih letih na tem kraju, obljubljam pomoč, podporo in blagoslov. Moje svetišče je obnovljeno. Tudi mnoga srca, ki so svetišča Boga samega, so bila na tem kraju prenovljena in so našla mir. Vsi, ki ste našli mir, spravo z Bogom in ljudmi, bodite žive priče o srečevanjih z menoj in o mojem resničnem delovanju. Tudi duhovniki spovedniki bodite žive priče, saj so spovedi na tem kraju dokaz resničnih spreobrnjenj, kajti obljubila sem, da bo to milostni kraj zdravljenja dušnih bolezni in ran za vse ljudi, ki se bodo zatekali v moje in Sinovo Srce. Le duhovno slabovidni in slepi ne vidijo, kako Bog deluje po meni. Ne menite se za poniževalne pripombe. Vedno več bo živih prič, da sem jaz tukaj, da delim mir in ozdravljam bolne duše. To je milostni kraj miru in sprave z Bogom in ljudmi. Še naprej se trudite, da boste moji živi pričevalci.

Molite in si prizadevajte, da bodo hitreje dozorele okoliščine za začetek gradnje cerkve Svete Trojice in da bo šel moj glas po vsem svetu.

Ne dokazujte resničnosti mojih prikazovanj in mojih sporočil. Za duhovno dobro odprtim srcem bom sama spregovorila. Ljubljene sinove duhovnike vabim, naj se odzovejo in mi sledijo. Ne kličem vas, da bi slepo verovali. Odprite srca, da bom lahko vstopila vanje.

Sin moj, bodi pogumen. Nisi sam, s teboj sem jaz in mnogi verni. Tudi tedaj, ko boš doživljal samoto, bomo s teboj. (10. 2. 1994)

Moje in Sinovo Srce je strašno žaljeno, zato želim, prosim in naročam: Zadoščujte z molitvijo, postom in darovanjem vašega trpljenja za hude žalitve. Nenehno odpuščajte in potrpežljivo sprejemajte krivice, bolečine in trpljenje. Učite se vrednotiti bolečine in trpljenje. Le trpljenje kot vrednoto lahko darujete za zadoščevanje in druge namene. Trpljenje, ki ni ovrednoteno, je dvojno trpljenje.

Vem za nasprotovanja meni in vam, ki mi sledite in ste poslušni mojim sporočilom. Ne pustite se vznemirjati od tistih, ki ne sprejemajo resno Božje milosti, ki jo Bog pošilja po meni, in so mnogi celo žaljivi. Bodite odpuščajoče potrpežljivi. (29. 4. 1994)

Vi ste moje veselje, cvetje v venčku na moji glavi. Ostanite mi zvesti, ne pustite, da vas preizkušnje oddaljijo od zaupanja, vere in ljubezni do Boga in mene.

Viharji preizkušenj za Cerkev, posebej za slovensko, so že pokazali svojo moč. V današnjem nemiru vetra se kaže podoba pritiska vam še malo znane sile teme. Zvestoba, molitev, post in čuječnost so vaša obramba. Pustite se voditi Svetemu Duhu, saj je vaša moč in pomoč. Tudi jaz bom z vami. Bodite močni! (4. 4. 1992)

S posebno željo vabim vse redovne in druge duhovne skupnosti, da prenavljajo vero in svetost Cerkve ter se vračajo k njeni prvotni duhovnosti. Skupnosti naj bodo živ ogenj in evangeljsko svetilo. Ne prestrašite se nasprotovanj. Nasprotovanja skupnostim, ki duhovno prenavljajo Cerkev, so izraz osebne duhovne krize in samozadovoljnosti tistih, ki jim nasprotujejo. (2. 5. 1992)

Ti, Šmaverski, se še bolj trudi in več moli, posti se in s hvaležnostjo daruj svoje bolečine. Bodi zvest učenec moje šole. Od 5. avgusta se bom ves mesec srečevala s teboj in te učila. Čakaj me vsak dan ob 21. uri. (25. 7. 1992)

Hvaljen Jezus! Povabila sem te, da bi ti razkrila veliko nevarnost, ki preti vam, udom Cerkve.

Teološka znanost mnogim uničuje vero. V pomanjkanju vere širijo človeško teologijo, zato je veliko ljudi v krizi vere. Posebno hudo je, ker se ta kriza loteva nekaterih duhovnikov. Kriza vere je vzrok tudi za mnoge zmote.

Molite, vsi moji otroci, da vas ne bo zastrupljala zmotna teologija, ki jo nekateri imajo za znanstveno. Molite za profesorje teologije, za vzgojitelje, posebno za vzgojitelje bodočih duhovnikov in redovnikov, in za vse predstojnike v Cerkvi, da bodo razvijali resnično teološko znanost, ki bo krepila vero in ne bo duhovno razjedala človeka.

Nekateri teologi v Cerkvi razvijajo napačno modroslovje, vse želijo razložiti razumsko, zato razlagajo, da ni čudežnih Božjih posegov, da ni angelov, ne očeta zla in tudi ne zlih duhov. To je strašna zmota, ki ruši pravo duhovnost in daje satanu veliko možnosti za delovanje.

Duhovniki morate skrbeti za pravi duhovni tok, zato bodite zvesti evangeliju in nauku Cerkve. Izogibajte se duhovnostim, ki niso evangeljske, posebno še, ker so zaradi svoje lahkotnosti ljudem všeč. Zveličanje je bilo drago plačano. Zato ga potrjujmo z evangeljskim življenjem, z odpovedjo, molitvijo in postom.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi, ne ločujte se od svojih škofov in predstojnikov. Bodite eno z njimi, kot sta eno Oče in Sin. Zvestobo evangeliju in Cerkvi bom tudi jaz blagoslavljala.

Molite, da ne zaidete v skušnjavo, zapeljevanje je veliko in močno. Bog je vsemogočen.

Zelo rada vam bom pomagala. Bodite ob meni, zaupajte mi. Vaša Mati sem.

Sobratov, ki so v preizkušnji, ne pustite samih. Naj se izkaže vaša ljubezen do njih. Pomagajte jim!

Objavi ta sporočila, saj so za vso Cerkev. Moj blagoslov bo nad vami. (13. 11. 1992)

Ostanite v edinosti in se trudite za edinost v Cerkvi. Bodite povezani z duhovniki in škofi. Ne govorite in ne širite slabih stvari o svojih duhovnikih. Tudi če kdo od njih ni dober človek, je kot duhovnik delivec Božjih milosti.

Duhovniki, moji ljubljeni sinovi! Pazite, da ne boste hodili za ovcami, ki od vas pričakujejo močnejšo hrano. Hodite pred čredo in prisluhnite tistim, ki so lačni in žejni molitve in duhovne rasti. Ne ozirajte se na večino, ki je zadovoljna z duhovno plitvino, ozrite se na tiste maloštevilne ovce, četudi je ena sama ali dve, ki želijo z vami moliti in pričakujejo od vas pomoč pri duhovni rasti. Ti dve ovci sta seme in blagoslov za župnijo, ne bosta ostali sami. (3. 4. 1993)

Mati Cerkve sem, zato bodite z menoj kot živi udje vraščeni v telo, katerega glava je moj Sin. Odklanjajte samorastništvo in se ga bojte. Samo popolna vraščenost v telo Cerkve vam zagotavlja pravilno duhovno hrano. Del, ki je ločen od telesa, je izpostavljen umiranju. (8. 5. 1993)

Hvaljen Jezus! Z vami, ki ste tesno ob meni, se veselim, da se v svetu širi glas, ki ga po meni pošilja Sveta Trojica vsem ljudem. Zelo počasi prodirajo v srca ljudi moji nasveti, svarila in navodila, hvaležna pa sem vsem, ki ste svetel zgled.

Bodite budni in zvesti, saj živite v silno resnih časih, še resnejši časi pa so pred vami. Premišljujte o vsebini mojih sporočil, živite jih in posredujte drugim. Vse moje hčerke in sinovi ste moje sodelavke in sodelavci pri oznanjevanju Božje ljubezni in milosti, ki vam jo pošilja Sveta Trojica po meni. To ni nov evangelij, to je nebeška pomoč za življenje po evangeliju in za varstvo pred nevarnostjo, ki vam preti. Bog želi, da bi se vsi ljudje zveličali, zato govori po meni in izliva na človeštvo posebno milost.

Moji ljubljeni sinovi duhovniki! Vsi ki se odpirate meni in Gospodovim sporočilom, ki vam jih daje po meni, ste mi v veselje, v žalost pa so mi tisti, ki se zapirajo pred dokumenti, ki nastajajo v Cerkvi po Svetem Duhu. Nepoznavanje cerkvenih dokumentov povzroča nasprotovanje novemu duhovnemu vetru, ki želi prenoviti Cerkev in jo zavarovati pred tokovi zlega duha in temnih sil, na katere sem vas že opozarjala. (3. 7. 1993)

Čujte in ustvarjajte edinost v Cerkvi, edinost z duhovniki, škofi in sv. očetom. Uprite se prodiranju neevangeljskih idej in nekrščanskih verstev. Škofje so čuvarji pravovernosti. Vi, moji ljubljeni sinovi, ste njihovi pomočniki. Zato bodite tesno ob njih. Edinost s škofi je vaš obrambni zid.

Molite, molite in še molite, da ne zaidete s prave poti. Rožni venec je vaše orožje. Podkrepite molitev s postom in spokornimi dejanji.

Naj ne bodo tisti, ki me ne sprejemajo in dvomijo o pristnosti sporočil, kot voda na ogenj! Z vami sem z blagoslovom, ki vam ga Bog daje po meni. (7. 8. 1993)

Bodi hraber! Ne omagaj! Zaupaj mi kot doslej, saj si moj sin (Šmaverski). Še hujše preizkušnje pridejo nadte in na tiste, ki zaupajo v moja sporočila, dana v Medžugorju in po tebi. Sprejemajte težo nevere, nasprotovanja in podtikanja. Jaz bom uredila, da bo svet spoznal, da so moji klici in svarila izliv Božje ljubezni, ker Bog ljubi vse ljudi in želi, da bi se vsi zveličali. To sporočilo je namenjeno za ohrabritev tebi, vsem duhovnikom in vsem tistim, ki me slišijo.

Posebej pa prosim vse redovnice, invalide in vse ostale, da molijo za dober duhovni sluh, da ne bo nikogar, ki ne bi slišal o tej Božji ljubezni. (9. 9. 1994)

Moj sin Šmaverski bo v hudi preizkušnji. Podprite ga z ljubeznijo in molitvijo. (10. 2. 1995)

Sin, nisi sam. Poznam tvoj križ. Podpiram te. Glej na križ, na katerem visi Zveličanje sveta, in na moj križ, ki ga nosim v velikonočnih dogodkih, in laže ti bo. Ti še nisi na križu velikega petka, a pripravljaj se nanj. Ne boj se, moja roka je s teboj. (13. 4. 1995)

Vrnil si se k nebeškemu Očetu, zato te je obdaril, da si mnogim postal oče in ne samo brat. Zato povej, da želim, da te tisti, ki te sprejemajo, kličejo »oče« in ne gospod. Bodi brat vsem, tudi tistim, ki te odklanjajo in hudo govore o tebi. Ne naveličaj se odpuščati in biti potrpežljiv … (26. 7. 1995)

Dva meseca si čakal na današnji dan. Bil si preizkušan, a huda bolezen te ni ovirala, da ne bi bil srečen. Znamenje, da sem s teboj, je tudi to, da danes ob 11. uri še nisi vedel, če ti bodo zdravniki dovolili, da zapustiš bolnišnico (v Trnovem v Ljubljani), a jaz sem hotela, da si prav danes na Kureščku, saj sem te povabila že pred dvema mesecema. Jaz sem poskrbela, da si na zaželeni dan tu. To naj bo vsem v pričevanje. (30. 4. 1996)

Božja poslanka sem, Cerkev pa je čuvar mojih prikazovanj in sporočil in le ona more prepoznati njihovo pristnost. (6. 11. 1997)

Z veliko žalostjo pa vam ponovno naročam, da prepišite in oznanite vsemu svetu, kar sem vam naročila 7. 12. 1991:

»Žalostno je moje Srce, ker je na zemlji toliko sovraštva in nemira, radosti pa me, da se povečuje število mojih otrok, ki so mi zvesti.

Molite, da bi bili sposobni slišati glas evangelija in da bi svet videl mojo roko, ki mu jo ponujam.

Moje drage hčerke in sinovi, danes imam posebno željo, ki jo sporočite svetu. Zavarujte sv. očeta Janeza Pavla II. z molitvijo in zvestobo …«

Tega naročila niste vzeli dovolj resno, zato storite to sedaj in bodite pozorni, ker ne veste, od kod pride tat.

Ne žalostite se, če vse hudo zoper vas govore. Blagor vam, če vas sramote zaradi mojega Sina in mene, vaše Kraljice miru. (2. 5. 1998)

Molite za spravo in mir med vami in narodi. Pozorni bodite na temne sile.
Molite vsi verni, ne samo Slovenci, da komisija pospeši delo spremljanja dogodkov na Kureščku in da hitreje dozori čas gradnje cerkve Svete Trojice na Kureščku.

V molitvah ne pozabite na nesrečne matere, ki se v sebi in s seboj bojujejo in odločajo o življenju in smrti spočetega otroka, da bo zmagalo življenje. Pa tudi sami pomagajte nesrečnim materam v njihovi stiski. (10. 2. 1998)

Hvala vsem, ki mi sledite in želite izvrševati Božjo voljo, ki vam je oznanjena v evangeljski blagi vesti in spodbudi, ki jo Ljubezen – Bog daje Cerkvi po meni. Hvala vam, duhovniki, ki kot moji sinovi živite po zaobljubi in ste radi v službi Ljubezni ter ste srečni blagovestniki.

Duhovniki, molite za svoje sobrate duhovnike, ki so v preizkušnji. Ljubite jih in ne sodite. Vsi moji otroci, posebej moji ljubljeni duhovniki, pazite na temne sile, ki vdirajo na različne načine v Cerkev in so že v njej, da vas ne premamijo in da ne postanete njihove žrtve. Duhovniki, odgovorni ste zase in za ljudi, ki so vam dani v vodenje. Ostanite zvesti Cerkvi in njeni glavi – Kristusu, papežu, škofom in drugim predstojnikom, ki so zvesti evangeliju. (4. 4. 1998)

Ne prerekajte se s tistimi, ki ne verujejo, da stopam jaz, vaša Mati in Kraljica miru, tudi po vidcih v Cerkev. Dokazovanje prepustite meni. Vidci pa naj bodo čimmanj opazni in naj ne pustijo, da bi jih verni imeli kot središče pozornosti. Naj bodo skriti, naj bodo zvesti in zgledni v življenju. Tisti vidci, ki jih prevzame pohlep po časti, se sami izločajo iz moje izbranosti.

Vsi se trudite biti izvrševalci največje Božje zapovedi – ljubezni. Vsi potrebni naj bodo oskrbovani z deli ljubezni, posebno nemočni, osamljeni in ljudje v stiski.

Duhovniki, bodite pozorni do svojih soduhovnikov, ki so v stiski in so se iz kakršnih koli razlogov osamili. Bodite zgledni voditelji in vzgojitelji mladih. (4. 4. 1998)

Nihče vam ne more prepovedati pričevanja o tem, kar ste doživeli na milostnih krajih. Vi ste žive priče.

Ne bodite neučakani, če Cerkev javno ne prizna nekaterih videnj in sporočil. To je proces, ki terja od Cerkve čas in modrost. To pa ne izključuje pričevanja; le-ta pa naj bodo utemeljena z resničnostjo. Pričajte pri predstojnikih Cerkve in javno. Vse naj bo dano v presojo predstojnikom Cerkve. Vsa pisna pričevanja pošiljajte oskrbniku mojega svetišča na Kureščku. On bo poskrbel, da bodo pričevanja, ki imajo resnične temelje, objavljena. (6. 6. 1998)

Ne plašite se tistih, ki me ne sprejemajo, vendar so tudi ti moje hčere in sinovi. O moji prisotnosti in pristnosti mojih sporočil presoja Cerkev. Ponovno vam naročam: Ne dokazujte resničnosti mojih prikazovanj in pristnosti mojih sporočil. Vse to bom jaz dokazala. Vi utihnite, da bom jaz lahko govorila.

Tebi, Šmaverski, naročam: Bodi skrit: ne izpostavljaj se v ospredje, ostani ponižen in jaz te bom podpirala. Če boš kdaj v preizkušnji in boš dvomil pod težo križa, kliči in dobil boš pomoč. O svojem osebnem križu ne govori, ampak piši v pričevanje naslednjim rodovom. (6. 6. 1998)

Žal so še mnogi, ki ne vedo za milostni kraj Kurešček, predvsem med Slovenci in domačini je veliko takih, ki o njem ne vedo prav ničesar. Mnogi so dvomljivci, nekateri pa so zakrknjenega srca. Prosim in naročam vsem: Širite in razčlenjujte moja sporočila, dana po mojem sinu Šmaverskem. Ta sporočila imajo trajno vrednost. 24. septembra bom dala zadnja sporočila za Kurešček in s Kureščka. Živite in delajte po dosedanjih sporočilih. Na Kureščku bom odslej govorila po dogodkih.

Sporočila iz Medžugorja in s Kureščka so neprecenljive vrednosti. Osvajajte jih za življenje in ne imejte jih pozabljenih na policah. (5. 9. 1998)

V svojem zadnjem sporočilu sem rekla, da je moje današnje sporočilo zadnje. Zadnje je samo po načinu sporočil. Odslej ne bom govorila na ta način po vidcu, ampak po dogodkih, ki jih boste deležni.

Vsi, ki boste deležni milosti na milostnem kraju Kurešček, izpričajte to pisno ter poročilo pošljite rektorju svetišča na Kureščku. Bodite živi pričevalci – odslej bom govorila po vas. Predstojniki Cerkve pa naj pretehtajo, katera pričevanja so za takojšnjo objavo in katera je potrebno še preverjati. Primerna pričevanja je potrebno dati takoj celotni Cerkvi ter jih objavljati v verskih sredstvih obveščanja in tudi prevajati v druge jezike.

K vidcu Šmaverskemu bom še prihajala. Šolala ga bom in iz tega bo pisal, zapisoval. Kar mu bom naročala, ne bo objavljal kot sporočila kakor do sedaj. Naučeno v moji šoli in naročeno bo uporabljal pri pisanju prispevkov za sredstva obveščanja in kot zapis v dnevniku, ki bo uporabljen šele v poznejših časih.

Ne bojte se, ne odhajam s Kureščka. Odslej boste čutili mojo navzočnost še bolj kakor doslej. Moja velika želja je, da molite in se posvečujete, da vas ne bodo premagovale temne sile, ki vdirajo v Cerkev in so že v njej. Tudi temne sile, ki so zunaj Cerkve, se z vso močjo zaganjajo v Cerkev, da bi ji z blatenjem odvzele ugled in moč. Božja obljuba je, da je peklenska vrata ne bodo premagala. Zato se ne bojimo za Cerkev. Lahko pa je veliko človeških žrtev, ker se ljudje dajo premotiti temnim silam. /…/

Tudi Kurešček je milostni kraj. Vrelec milosti bo vedno močnejši, zato bo zgrajena nova velika cerkev, posvečena Sveti Trojici. Noben človek ne more ustaviti tega vetra.

Še enkrat zagotavljam, da ne odhajam od vas. Z vero in zaupanjem prihajajte k meni tudi na Kurešček; našli me boste ter prepoznali po mojih delih in znamenjih. Tudi Šmaverskega ne zapuščam. /…/

Ne pozabljajte na največjo Božjo zapoved – na zapoved ljubezni do vseh ljudi, posebno nemočnih, osamelih, obupanih in ubogih, ki čakajo na vaše dobro srce. (24. 9. 1998)

Ob 18.45 je prišla. Bila je veselega obraza. Po kratkem nagovoru mi je rekla, da se mi bo prikazovala ob sobotah samo še do 8. decembra 1999. Tedaj bo najino zadnje srečanje na viden in slišen način.

Obljubila pa je, da bo z menoj še naprej, dokler se ne srečava tam, kjer je Ona. Naročila je še, da naj jo čakam vsako soboto ob 18.45, dokler bom živel, ne glede na to, kje bom. Ona da bo ob tem času z menoj, čeprav je ne bom ne videl ne slišal. Rekla je:

»Večkrat pa boš ti in tudi drugi čutili mojo navzočnost. Drugi večkrat kakor ti. S svojimi različnimi posegi in čudeži bom dokazala, da se od tebe in drugih nisem oddaljila.

Kurešček ostane za vedno milostni kraj.

Pri najinem zadnjem vidnem in slišnem srečanju bom spregovorila za vso Cerkev. To ni preklic mojih besed, ki sem ti jih nekoč rekla, da po tebi ne bom dajala več nobenih dobesednih sporočil. Vse bo razvidno in jasno iz mojega sporočila ob najinem zadnjem srečanju. /…/ Ostani zvest božji otrok in duhovnik, in jaz bom s teboj vse dni tvojega življenja. Bodi živi pričevalec ter spodbujaj druge, da spoznajo vsa moja sporočila, ki sem jih dala po tebi vsemu svetu.

Varujte pa se lažnih prerokov in vidcev.« (Zalog, 18. 9. 1999)

/…/ Ponovno svarim pred temnimi silami, ki vdirajo v Cerkev in med druge ljudi: nezvestoba, nepokorščina, odpadi in izstopi iz Cerkve so sad teh sil. Vdiranje vplivov drugih verskih in polverskih ideologij je nevarno za duše ljudi.

Bodite na straži, satanizem je na delu! Odpori in upori proti papežu ter njemu zvestim škofom so delo satanskih sil in so v nasprotju z Jezusovo prošnjo Očetu: »Oče, daj, da bodo vsi eno, kakor sva ti in jaz eno.«

Škofje in duhovniki, varujte Cerkev pred silami, ki niso Božje! Združujte se z verniki v molitvi, da boste vsi živi udje Telesa Cerkve ter odporni, zvesti in zdravi. Cerkev ne more biti premagana, posamezni udje pa so lahko žrtve. Jaz, vaša Mati, sem z vami – vaša pomočnica sem. Ne bojte se! Ne obsojajte tistih, ki so že zašli. Pomagajte jim z molitvijo in z zgledom. Pozdravljam vse zveste in prizadevne, da bi ostali taki ter še naprej težili k svetosti. Pozdravljam tudi nezveste, majave in padle, da bi se vrnili in utrdili v zvestobi.

Blagoslavljam vse, posebej trpeče, in jih prosim, da darujejo svoje trpljenje za duhovno zdravje in odpornost ogroženih udov Cerkve. (5. 8. 1997)

Pogoji uporabe vsebine spletne strani KURESCEK.ORG

Ta spletna stran Centra Kraljice miru Kurešček je edina uradna, od o. Franca Špeliča avtorizirana spletna stran s sporočili, ki jih je prejel od Marije Kraljice miru.

Vsebine, objavljene na vseh spletnih straneh KURESCEK.ORG ali KURESCEK.SI (v nadaljnem besedilu “spletna stran CKM”) so v lasti Centra Kraljice miru Kurešček (v nadaljevanju CKM), Župnija Ig, Slovenija, in avtorja, kadar je ta izrecno naveden ob prispevku. Vsebina člankov, prispevkov, celotne revije “Glasnik Kraljice miru”, slikovnega materiala, tonskih ali video posnetkov, je avtorsko zaščitena po slovenskem Zakonu o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP-UPB3 in poznejših dopolnitvah) in se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali na kakršenkoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja CKM. Zato objava vsebine katerihkoli prispevkov na drugih mestih, delno ali v celoti, ni dovoljena.

Dopustna je uporaba naslova članka ali novice in največ prvega odstavka samega besedila v primeru, da so izpolnjeni naslednji pogoji:

  • ob objavljenem naslovu ali prvem ostavku besedila mora biti objavljena povezava k izvirniku na KURESCEK.ORG
  • kot vir mora biti navedeno ime “Center Kraljice miru Kurešček”

Objavljanje Marijinih sporočil, danih o. Francetu Špeliču

Ne glede na to, da je Kraljica miru prosila vse vernike, da njena sporočila razširijo po vsem svetu, hkratna objava vseh sporočil v celoti ali urejenih po različnih časovnih obdobjih ni dovoljenja brez posebnega pisnega dovoljena CKM. To velja za sporočila v slovenskem ali kateremkoli tujem jeziku, v katerega so bila Marijina sporočila prevedena in objavljena na spletni strani CKM. Prevodi v tuje jezike so avtorsko delo prevajalcev, saj so bila sporočila prevedena z namenom objave na spletni strani CKM oziroma je CKM za njihovo objavo pridobil pisno dovoljenje.

V posameznem prispevku je dovoljeno uporabiti največ eno samo celo sporočilo oziroma njegov del kot navedek v besedilu (gre torej za  vključenost v drugo besedilo), vendar mora iz objavljenega navedka besedila biti razvidno za katero sporočilo gre – številka in datum sporočila, kot je to objavljeno na spletni strani CKM. Na koncu članka mora biti naveden vir navedkov za sporočila in sicer “Center Kraljice miru Kurešček”.

© 1998 – 2010 Center Kraljice Miru Kurešček, vse pravice pridržane